Ljubav i seks

Ko se brže zaljubljuje, muškarci ili žene?

Znamo da zaljubljenost nije ljubav, ali je pravi put do ljubavi. Tačka u kojoj prestaje zaljubljenost, a počinje ljubav, za mnoge parove znači i kraj veze. To se događa, jer ljudi mešaju pojmove ljubavi i zaljubljenosti, a kada zaljubljenost prestane, misle da je kraj svega.
05.01.2014. - 20:49h

Navodno se muškarci brže i lakše zaljubljuju od žena. U istraživanju iz 2011. godine, 54 odsto muškaraca je potvrdilo da su se zaljubili na prvi pogled, dok je isto doživelo samo 44 odsto žena. 

Zanimljivo je da muškarcima u većem broju potrebno drušvo svoje partnerke za slobodne trenutke, dok žene više žele slobodno vreme za sebe. 

Muškarac već na prvom sastanku može da presudi da li je žena prava za njega ili nije, dok ženama, naravno, treba više vremena kako bi skupile malo više podataka o osobi i odlučile da li je on pravi muškarac za nju. Žene su te koje se više raspituju o muškarcu i dele saznanja sa porodicom i prijateljima. Muškarce, obično kada se zaljube ne zanima tuđe mišljenje. 

Nakon ovoga verovatno ste zaključili da su muškarci ti koji se brže i lakše ostaju povređeni samo iz razloga što se lakše opustei ne računaju da bi se moglo dogoditi nešto negativno. 

Zaključak bi bio da muškarci moraju da izdvoje malo više vremena za prepuštanje ženi, kako im se ne bi dogodilo da su im potrebne godine da bi preboleli bivšu ljubav. Žene, budite pažljive i obzirne prema emocijama muškaraca, ne dajte im lažnu nadu kako bi sačuvali još jedno snažno muško srce. 

Izvor: zenskikutak