Kako izgubiti muškarca...

Zavesti nekoga nije toliko teško, pogotovo ako uzmemo u obzir da su muškarci nešto manje kritični od žena, ali zavesti nekoga nije glavni cilj - cilj je zadržati ga. Muškarci vrlo često usred veze odluče da to ipak nije to, zbog čega žene vrlo često završe slomljenog srca, bez puno ideje o tome zbog čega su izgubile svog dečka. Stručnjaci za veze i brak upozoravaju da muškarci beže od žena koje imaju neke od ovih karakteristika.

.

Arogancija

Samopouzdanje je dobro i vrlo poželjno, ali ako ono postane arogancija, muškarac će da počne da se hladi. Većina ih želi ženu koja stoji čvrsto na zemlji, a one koje se konstantno hvale i upiru prstom u sebe deluju bahato i umišljeno. Žene se, s druge strane, na ovaj način samo trude impresionirati muškarca, a često nisu svesne da ga time odbijaju.

Negativnost

Dobro je biti kritičan, ali ako žena za svaki događaj pronađe način da ga prikaže negativnim, muškarac će se jednostavno zasititi i potražiti neku koja drugačije gleda na svet. Previše negativnih stavova čini vezu napetom i napornom, pa će i njemu svako nalaženje s takvom ženom predstavljati pritisak. Isto vredi i za konstantno kritikovanje njegovih odluka.

Opsednutost statusom

Status veze je važan, ali ne sme biti najvažniji na svetu. Postoje žene kojima je glavni cilj na početku druženja s muškarcem definisati da su u vezi, verovatno kako bi same sebi delovale vrednije. Muškarac koji na silu prihvata status veze, to još nekako može pretrpeti, ali s vremenom će da počne da se hladi. Insistiranje na potvrdi da ste u vezi ili insistiranje na brak, kad za to još nije vreme, plaši muškarca koji sve više počinje da ceni slobodu.

Manipuliranje

Oduzimanje nečije slobode putem manipulacije grozan je osećaj, pogotovo ako je reč o vezi. Neke žene to rade suptilno, neke sasvim otvoreno, a i jedne i druge rizikuju prekid. Muškarci vole da se osećaju slobodno, kao i žene, a ako osete da nemaju kontrolu nad nekim delom svog života, vrlo brzo će shvatiti razlog i rešiti ga se.