„Veza bez obaveza“ ženama je baš bezveze

Veze na jednu noć su poznate po tome da izazivaju kajanje i patnju. Novo istraživanje postavilo je pitanje da li žene uopšte treba da pokušavaju da imaju “neobavezni” seks…

.

Nova studija je pokazala da je “veza bez obaveza” pogodnija za muškarce nego za žene. Iako to zvuči kao nešto što smo svi već znali, ovde je u pitanju statistika. Naime, žene imaju dva puta veću šansu da dožive orgazam ako su u pravoj vezi, nego ako seks imaju samo rekreativno.

Tačnije, samo 40% žena doživi orgazam tokom “usputnog” seksa u poređenju sa 80% muškaraca, a 75% žena doživi vrhunac tokom seksa u ozbiljnoj vezi.

Dr. Pola England, sa Njujork univerziteta, smatra da je razlog za to vežba sa stalnim partnerom i to što se muškarci više trude oko partnera u ozbiljnoj vezi.  Dr. England otkrila je tokom istraživanja da su muškarci manje zainteresovani za partnerkin užitak kada je u pitanju “prolazna” avantura.

 Seksualnu avanturu žene naučnici porede, sa večerom u gostima. Ona će kada ode u goste na večeru dobiti hranu, ali neće moći da kaže ni šta hoće da jede, ni kako želi to da se pripremi, tako je i kod “neobaveznog” seksa.