Za čim žalite u seksu?

Muškarci najčešće žale jer nisu imali sek sa više žena, dok žene žale jer su ga imali sa pogrešnim partnerom, pokazuju najnovija istraživanja.

.

Naučnici sa Univerziteta u Teksasu i Kaliforniji radili su istraživanja na 25 000 ispitanika, o tome za čim muškarci i žene najviše žale u svom seksualnom životu.Svoja istražavanja objavili su u naučnom časopisu "Arhiva seksualnog ponašanja"

"Muškarci najviše žale za svim propuštenim prilikama, jer nisu imali seks sa više različitih žena", kaže Marti Heselton profesor psihologije sa Univerziteta u Kaliforniji.

Tri stvari za kojima muškarci najviše žale jesu: strah da priđu ženi koja ga privlači, što nisu imali više eksperimentisali dak su bili mlađi i što nisu imali više avantura dok su bili sami.

Žene naviše žale zbog toga što su izgubile nevinost sa pogrešnim partnerom, što su varale prethodnog ili sadašnjeg partnere i što su se prebrzo upustile u seksualni odnos.

"Posledice slobodijeg i povremenog seksa kod žena su mnogo veće nego kod muškaraca jer one na takav seks reaguju emocionalno", kaže Heselton

Žene takođe više od muškaraca žale zbog toga što su se upustile u seks sa neatraktivnim partnerom.