Da li vam bivši proverava profil na Fejsu?

Sigurni smo da se često zateknete kako razmišljate o bivšoj vezi... Sa nekim bivšim partnerima ostanemo u dobrim odnosima, neke ne želimo nikada više ni da čujemo ni da vidimo, za neke se nadamo da ćemo ih ponovno negde sresti... Kako god bilo, neke je informacije o bivšima zanimljivo znati!

.

Dobra strana ogovaranja

Iako nije lepo ogovarati, jedna nedavna studija Sveučilišta iz Utaha pokazala je kako izražavanje negativnih emocija koje osećate prema bivšima ima pozitivan učinak za vas - manja je verovatnoća da ćete pasti u depresiju nego kada osećaje držite duboko u sebi. Pustite li sve svoje osećaje napolje, velika je verovatnoća da ćete brže da prebolite raskid.

Zadržite kontakt

Iako ste verovatno očekivali da je poželjno da prekinete komunikaciju s bivšim, istina je potpuno drugačija. Naravno, u slučaju da za njim još malo patite. Studija Sveučilišta u Arizoni pokazala je da ćete raskid lakše podneti održite li neku vrstu kontakta s bivšim. Intenzitet komuniciranja ne treba biti kao kada ste bili zajedno, ali par neobaveznih mailova ili poruka kojima mu čestitate rođendan apsolutno su prihvatljivi.

Bliskost s novim dečkom razvijte pričom o bivšem

Ne trebate novom dečku po cele dane da pričate o bivšoj vezi, jer jedino što ćete postići jeste da ćete mu dati do znanja da bivšeg niste preboleli, ali istraživanja su pokazala kako iskrenost o bivšim vezama i problemima razvija prisnost i intimnost.

Da, on prati vaš profil na fejsu!

Rezultati nedavno sprovedene ankete pokazali su da 85% ispitanika redovno gleda profil bivšeg partnera, a svaka peta osoba to radi barem jednom nedeljno. Iako ne znamo tačno zašto je to tako, proučavanje profila bivših partnera očigledno nas i te kako veseli. Zadovoljavanje znatiželje zasigurno je jedan od razloga!

Velika je verovatnoća da vas želi nazad

Jedna anketa sprovedena među muškarcima i ženama pokazala je da su muškarci ti koji su za bivše partnerke emocionalno više vezani nego što je to obratno. Većina ispitanih muškaraca koji su i dalje bili solo, izjavila je kako bi i dalje voleli da su u vezi s prethodnom devojkom, dok je istu stvar želela samo jedna četvrtina ispitanih žena. Zanimljivo, zar ne?