Da li je zaista preboleo bivšu?

Ako vaš dragi često spominje svoju bivšu, ili ne želi da čuje za nju, vi se pitate da li ju je zaista zaboravio? Iako je teško znati šta se skriva u njegovim mislima, postoje znakovi koju mogu otkriti da li još uvek misli na nju…

.

Previše priča o njoj ili je ne uopšte ne spominje

Ako vaš partner na početku veze često spominje svoju prošlu ljubav, to može biti zabrinjavajuće jer nova veza ne bi trebalo da bude opterećena prošlošću. Svaka priča o bivšoj može povrediti naša osećanja pa ga upozorite da nije lepo slušati o "predivnom belom tenu" njegove bivše. Definitivno morate da razgovarate s njim i vidite da li spreman da raščisti s prošlošću.

S druge strane, ako stalno ćuti, odnosno sakriva prošlost, postoji verovatnoća da nešto krije ili da još pati zbog raskida. Rešenje je opet isto: započnite razgovor o bivšima pa ćete saznati šta se skriva iza njegove tišine.

Ostao je u kontaktu s bivšom

Ako je s njom ostao u prijateljskim odnosima, u tome nema ništa loše - ako se ponekad čuje s njom, razmeni pokoji SMS ili i-mejl, nije strašno. Međutim, mora da postoji granica. Ako svakodnevno visi s njom na telefonu, tu nešto nije u redu - velika je verovatnoća da priča o vama i njoj poverava ono što bi trebalo vama. Naravno, recite mu da vam to smeta. Ako je ostao prijatelj s bivšom, odnosno među njima nema više iskrica, ona će razumeti da mora malo da se "ohladi" i udalji od nje, što je sasvim razumljivo. Zato se nemojte bojati da to i tražite od njega.

Stalno je špijunira na Fejsbuku

Ako svaki dan visi na internetu i proverava statuse svoje bivše, vreme je da ozbiljno popričate s njim. Špijuniranje nekadašnje partnerke jasan je znak da nešto nije u redu, tvrde stručnjaci. Ako uz to zapostavlja vašu vezu, to je definitivno znak za uzbunu!

Voli, ne voli

Ako je vaš dragi u jednom trenutku vrlo pažljiv prema vama, a potom iznenada počinje da se ponaša kao da ste površni poznanici, to je znak da nije siguran u svoja osećanja. Pitajte ga u čemu je problem...

Ne želi vezu

Ako vam partner govori da vas voli i da mu je jako stalo do vas, ali ne želi ozbiljnu vezu jer nije spreman - to je znak da mu je verovatno još stalo do bivše. Možda se čak potajno nada da će jednog dana opet biti s njom pa zato ne želi čvrstu vezu s vama. Naravno, jedino je rešenje otvoren i iskren razgovor.