Koji parovi češće završavaju u braku?

Mesto gde ste se upoznali sa partnerom važno za budućnost veze... Da li se slažete? Veze koje počinju upoznavanjem u noćnom klubu ili kafiću najčešće završe samo kao prolazna avantura, dok više sreće imaju parovi koji su se upoznali na poslu. Tako je pokazala britanska studija u kojoj je učestvovalo 2.000 ljudi.

.

Ekonomi piše kako parovi koji su se upoznali na poslu i zaljubili se, da završavaju u braku češće nego parovi koji su se upoznali bilo gde drugo.

Razlog tome je to što provode puno vremena zajedno i još bolje se poznaju. Zbog tog vremena znaju kako partner reaguje na stres, što ga muči, a usput učestvuju zajedno na poslovnom planu što ih povezuje.

Svoju vezu brakom krunisalo je 14 posto parova koji su se upoznali na poslu, tri posto više u odnosu na parove koje su upoznali prijatelji.

Istraživanje pokazuje i da oko 51 posto parova misli da je mesto upoznavanja bitno za budućnost veze. Štaviše, svaki peti čovek laže o tome kako je upoznao partnera zato što se boji da mu je veza osuđena na propast upravo zbog okolnosti upoznavanja. Neki samo žele da im priča zvuči zanimljivije, a 17 posto parova laže zato što im je dosadno pričati istu priču.