Najbolji saveti za raskid

Kako da raskinete na pravi način?

.

Nije do tebe, do mene je: kako da raskinete na pravi način 

Raskidanje nikada nije jednostavno. Čak i kada zasigurno znate da morate da izađete iz te veze i ne možete da dočekate da budete sami, čin raskida i dalje može da bude bolan. Da biste izbegli "neuspeli" raskid, postoje neka važna pravila koja treba slediti pre nego što kažete zbogom. 

Nemojte ga obmanjivati 

Ako želite da se vaša veza završi i da odete, jednostavno to uradite. Nema svrhe obmanjivati ga i držati ga u uverenju da je sve uredu. Raskid će biti mnogo teži ako ga odlažete. Znamo da neće biti lako, ali što duže čekate, bićete sve nervozniji, a on će biti šokiraniji kada to konačno uradite. 

Budite iskreni, ali fini 

Biti na gubitničkoj strani prilikom raskida nikada nije lako. Vaš uskoro-bivši momak će razumljivo biti uznemiren, ali ključ je da budete iskreni kada govorite o svojim osećanjima, uzimajući u obzir njegova. Budite odlučni u onome što govorite, ali nemojte da uradite ili kažete ništa što bi ga učinilo da se oseća još lošije. 

Ostanite mirni 

Čak i ako ste uznemireni ili nervozni (što ćete sigurno biti), pokušajte da ostanete mirni tokom raskidanja. Ovo je posebno važno ako on počne da šizi ili pobesni. Nema svrhe ulaziti u svađu sa njim ili dozvoliti da vas pogodi bilo šta što on kaže. Naravno da će on biti ljut, nema sumnje oko toga. Ali ako ostanete mirni, možete izbeći dramu i stres, koji najčešće idu uz raskid. 

Izbegavajte napadanje 

Možda nikada nije došao po vas na vreme, možda je užasno kuvao, a njegovi pokloni su uvek bili promašaj... Svedite neprijatne komentare na minimum i izbegavajte da krećete u napad. Vaš cilj nije da ga izbičujete i da se oseti još lošije. Budite iskreni, ali ga ne napadajte. Budite brzi, efikasni i, na neki način, to će olakšati stvar za oboje. 

Izvor: b92.net/superzena

Foto: FreeDigitalPhotos.net