Muškarci tokom zime imaju veću potrebu sa seksom, a OVO je glavni razlog!

Muškarcima je zimi mašta "razigranija", jer im je potrebna kako bi uopšte mogli da dočaraju šta se krije iza svih tih slojeva odeće na ženi - kaže terapeutkinja za brak i veze dr Susman.

.

U anketi koja je nedavno sprovedena pomoću jedne aplikacije za "online dating", pokazalo se da su muškarci ti koji, čak više od žena, imaju potrebu da zimske mesece provedu s nekim. I ne samo da imaju veću želju za seksom, već im raste i želja za nežnošću, romantikom i prisnosti.

Tako je, na uzorku od 1.000 muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba, vreme radije provodio i s partnerkom za koju "nije toliko zagrejan", nego sam. Pokretači ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod terapeutkinje za bračne probleme i probleme u vezama dr Rejčel A. Susman.

"Koliko god su leti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vreme obično izbegavaju emotivne veze da bi mogli da rade šta i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osećaju usamljeno", objasnila je dr Susman.

Ipak, ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili kako im je zimi seks važniji. A razlog zašto su frajeri doslovno više napaljeni zimi je vrlo banalan, tvrdi dr Susman. Njeno objašnjenje je da, za razliku od letnih meseci kada se devojke oskudnije oblače i pokazuju većinu svog tela, zima muškarcima zagolica maštu, jer, kaže dr Susman, nije onako kako mnogi veruju, da tipove uvek uzbuđuje što veća izloženost tela.

"Štaviše, zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi uopšte mogli da dočaraju šta se krije iza svih tih slojeva odeće na ženi", ističe dr Susman.

Zbog toga neke žene neće znati da li muškarac misli ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je žena samo "emotivni i seksualni paketić u hladnim danima" koji će odbaciti s prvim zracima prolećnog sunca.

Dr Susman to komentariše prilično jednostavno i kaže:

"Ako izlazite na uobičajene sastanke, zabavljate se solo i u društvu, a niste celu sezonu na vašem ili njegovom kauču, verojatno imate šanse da nastavite druženje i u proleće, pa i kasnije kad se i druge devojke razgolite po jakim vrućinama".

Izvor: 24 Sata.hr