Zavedite ga poput Kleopatre - Erotskim mirisima!

Različiti mirisi mogu biti odlični motivatori kada se radi o intimnim odnosima. Antropološkinja Kejt Foks tvrdi da muškarcima i ženama mirisi mogu da promene percepciju o suprotnom polu - ako je muškarac privlačan ili pak vizuelno ženi nikako ne odgovara, miris nije tako važan činilac da bi joj promenio mišljenje.

.

Ipak, ako sama ne može da odluči da li joj se ta osoba sviđa ili ne, miris dobija na značaju. Drugim rečima, na osnovu (erotskog) mirisa, ipak možemo da postanemo naklonjeni određenoj osobi.

Kleopatrina privlačnost bila je u mirisu cimeta

Mirisi mogu da nas usreće, da nam pomognu pri opuštanju, nekome pomažu kod bolesti, a erotski mirisi mogu da posluže kao jak afrodizijak. Kleopatra je osvojila srca mnogih muškaraca i očarala ih mirisima različitih biljaka i cimeta. Cimet je poznat kao jak afrodizijak i jako privlači muškarce.

Među najboljim erotskim mirisima definitivno su bergamot, jasmin i ruža, koji se koriste i u proizvodnji parfema. Bergamot zbog svog nežnog mirisa ima sposobnost da atmosferu čini toplijom i opuštenijom, ruža zbog svog zavodljivog mirisa muškarce dovodi do ludila, a jasmin je jedan od najerotičnijih mirisa. Njegov sladak i zavodljiv miris hipnotiše u jednakoj meri i muškarce i žene.

Bosiljak, lavanda i sandalovina

Bosiljak ima sladak, aromatičan miris koji povezujemo s ljubavlju, zavođenjem i plodnošću. On budi osećaje i jak seksualni nagon, a upravo na taj način pomaže u ublažavanju duševnog i fizičkog umora.

Erotični mirisi lavande deluju umirujuće, a sandalovina podstiče jačanje telesnog nagona i osećaja seksualne slobode. Ako u muškarcu želite da probudite pravu životinjsku strast, pomešajte sandalovinu s lavandom, jasminom, ružom i bergamotom.

Izvor: Metro portal