Ljubav i seks

PET istina o seksu koje možda niste znali

Seks prate mnogi mitovi, ali na sreću postoji dovoljno istraživanja koja vrlo uspešno pobijaju većinu njih, pa da vidimo pet najzanimljivijih.
15.12.2018. - 18:30h
Foto: thinkstock
Foto: thinkstock

Biseksualnost je trajan izbor - ne samo jedna od faza u razvoju seksualnosti neke osobe, kako pokazuju rezultati istraživanja Univerziteta Juta.

Ljudi u bogatijim zemljama više cene mršavija tela - a u siromašnijim je obrnuto. Nikako ne može da se podceni uticaj medija koji su nemerljivo snažniji u razvijenim zemljama i nameću svoje standarde, tako da se zapravo ne može reći da zemlja i kultura imaju velikog uticaja na ideal lepote.

Šta dolazi pre, želja ili uzbuđenje - pokazalo se da naše telo reaguje na seksualne scene pre nego što se naš mozak pozabavi njima, pa se tako prvo uzbudimo, a tek onda nas spopadne želja za seksom, iako bi svi dali ruku u vatru da je obrnuto.

Ko je više uzbuđen, muškarci ili žene - svi bi odmah rekli muškarci, ali komparativna analiza desetina istraživanja na tu temu pokazala je da se radi o mitu koji nema uporište u stvarnosti - oba pola su podjednako uzbuđena, a kultura i okruženje određuju koliko se ta uzbuđenost javno pokazuje.

Zapažanja na potencijalnim seksualnim partnerima - muškarci i žene pokazali su različite modele gledanja na fotografije osoba suprotnog pola, ali ne baš onako kako mislite. Muškarci su proučavali lica znatno duže od žena, kojima je primarno bilo telo, a oba pola su nakratko pogledom okrznula genitalije.

Izvor: Metro portal