PET istina o seksu koje možda niste znali

Seks prate mnogi mitovi, ali srećom, postoji dovoljno istraživanja koja vrlo uspešno pobijaju većinu njih. Predstavljamo vam pet najzanimljivijih.

Seks prate mnogi mitovi, ali srećom, postoji dovoljno istraživanja koja vrlo uspešno pobijaju većinu njih, foto: Depositphotos/macniak
Seks prate mnogi mitovi, ali srećom, postoji dovoljno istraživanja koja vrlo uspešno pobijaju većinu njih, foto: Depositphotos/macniak
.

Biseksualnost je trajan izbor - ne samo jedna od faza u razvoju seksualnosti neke osobe, kako pokazuju rezultati istraživanja Univerziteta Juta.

Ljudi u bogatijim zemljama više cene mršavija tela - a u siromašnijim je obrnuto. Nikako ne može da se podceni uticaj medija koji su nemerljivo snažniji u razvijenim zemljama i nameću svoje standarde, tako da se zapravo ne može reći da zemlja i kultura imaju velikog uticaja na ideal lepote.

Šta dolazi pre, želja ili uzbuđenje - pokazalo se da naše telo reaguje na seksualne scene pre nego što se naš mozak pozabavi njima, pa se tako prvo uzbudimo, a tek onda nas spopadne želja za seksom, iako bi svi dali ruku u vatru da je obrnuto.

Ko je više uzbuđen, muškarci ili žene - svi bi odmah rekli muškarci, ali komparativna analiza desetina istraživanja na tu temu pokazala je da se radi o mitu koji nema uporište u stvarnosti - oba pola su podjednako uzbuđena, a kultura i okruženje određuju koliko se ta uzbuđenost javno pokazuje.

Zapažanja na potencijalnim seksualnim partnerima - muškarci i žene pokazali su različite modele gledanja na fotografije osoba suprotnog pola, ali ne baš onako kako mislite. Muškarci su proučavali lica znatno duže od žena, kojima je primarno bilo telo, a oba pola su nakratko pogledom okrznula genitalije.

Izvor: Metro portal