Svi znamo šta znači dužina prstiju kod muškaraca, ali znate li šta otkriva kod žena?

Najnovija istraživanja pokazala su da dužina kažiprsta i domalog prsta može ukazivati na to da li žena ima homoseksualne sklonosti. Žene kod kojih su ovi prsti različite dužine, imaju veću šansu da postanu lezbejke, pokazuju najnovije studije.

.

Naučnici su izmerili dužinu prstiju 18 parova jednojajčanih bliznakinja, od kojih je jedna sestra bila heteroseksualna, a druga homoseksualna.

Većinom su homoseksualne bliznakinje imale različitu dužinu kažiprsta i domalog prsta, ali samo na levoj ruci. Ovo je inače osobina koja je karakteristična za muškarce.

Naučnici s Univerziteta u Eseksu ovaj fenomen objašnjavaju kao posledicu lučenja veće količine testosterona u materici. Istraživači su takođe izmerili prste 14 parova identičnih blizanaca muškog pola, od kojih je jedan bio heteroseksualan, a drugi homoseksualan, ali nisu našli nikakvu vezu.

"Identični blizanci, koji dele 100 posto svojih gena, mogu da se razlikuju po svojoj seksualnoj orijentaciji", istakao je vođa studije dr Tjuzdej Vats s Univerziteta u Eseksu.

"Istraživanja ukazuju na to da je naša seksualnost predodređena delovanjem materice i količine muškog hormona koji se tamo luči. Žene koje su izložene višim nivoima testosterona češće su biseksualne ili homoseksualne orijentacije", naglašava Vats.

Rezultati su objavljeni u žurnalu "Archives of Sexual Behaviour".

Izvor: klix.ba