Da li ćemo zaista plaćati kazne za glasan seks? Seksualno obrazovanje nije uvedeno u škole, a sada će komunalni policajci da nam reše problem...

Ubuduće, ko seksom krši javni red i mir, moraće da odreši kesu. Tačnije, moraće da plati kaznu, jer policija kreće u lov na parove koji vode ljubav u kolima na parkingu, na ulici, u parku, ali i one bučne koji to rade u sopstvenim stanovima. Hoće li za policajce sada biti više posla? Kako će pisati i uručivati kazne? O tome smo u prelistavanju štampe razgovarali sa seksologom Aleksandrom Miloševićem i psihijatrom Jovanom Marićem.

.

Za seks na javnom mestu sledi kazna od 15 do 150 hiljada dinara, a nešto manju sumu, od pet do 10 hiljada, moraće da plate parovi koji glasno vode ljubav u svom stanu.  

Aleksandar Milošević ističe da je kod nas edukacija zakazala, a seks treba da bude normalan, ne ekstreman.

"Mislim da je svaka kazna posledica lošeg vaspitanja. Prema tome, kažnjavanje govori da mi imamo potpuno pogrešan pristup našoj seksualnosti. Seksualnost je u tabloidima isturena na prve strane, a s druge strane vlast to brani. Kontraproduktivno je", ističe Milošević.

Jovan Marić naglašava da bi mladima u javnom gradskom prevozu trebalo skrenuti pažnju da se suzdrže od intimnosti u autobusima i tramvajima, jer je i ljubljenje intimni čin kome tu nije mesto. S druge strane, ne bi trebalo sputavati normalno ljudsko seksualno ponašanje, koje podrazumeva i puštanje zvukova i govor lascivnih reči.