Ljubav i seks

Ako činite ovu GREŠKU tokom MASTURBACIJE, možete sabi napraviti problem!

Obratite pažnju i zaustavite se na vreme!
23.09.2018. - 18:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Usled monotonog seksualnog života, mnogi ljudi, nebitno kog pola, opredeljuju se za samozadovoljavanje. Masturbacija je zdrava i donosi mnogo prednosti, ali u slučaju da se često njome služite i usput koristite razna seksualna pomagala, možete osetiti i posledice.

Dr Lijah Milhejser sa Programa ženske seksualne medicine sa Stenforda tvrdi da se ove posledice ne odnosi na zdravlje intimnih delova tela...

“Obožavam kad mi postavljaju ovo pitanje jer mogu odgovoriti: Ne, seksualna pomagala i igračke mogu jedino da poboljšaju funkcionisanje našeg intimnog odnosa i poboljšaju iskustvo. Da, ako koristite neki proizvod – što zapravo praktikuje mali broj ljudi – satima i satima na dnevnoj bazi, to može učiniti da u intimnom delu imate osećate zatupljenosti ali to je sve privremeno. Mnoge žene, igračke i pomagala ipak ne koriste na ovaj način, zbog čega nema razloga za prigu”, objašnjava Milhejser za Pop Sugar.

Možemo zaključiti da su seksualna pomagala i igračke odlični i kad ih koristimo sami, ali i kad ih koristimo tokom odnosa s partnerom. Mogu pomoći i dodatno stimulisati određene delove, poput vagine i klitorisa te na taj način poboljšati seks.

“Seksualna pomagala i razne igračke posebno su korisni ženama koje teže postižu orgazam, a naročito ako su ušle u menopauzu”, dodaje Milhejser.

“Ali, ono zbog čega bi mlade devojke mogle da izbegavaju korišćenje seksualnih pomagala i igračaka jeste činjenica da se sa vremenom navikavamo na tu vrstu stimulacije. To ne znači da takva stimulacija šteti, potpuno suprotno od toga, ali zaista se možemo navići na tačno određenu vrstu stimulacije ako je često ponavljamo.

To naravno ne dovodi do toga da žene više ne mogu da dožive orgazam, bilo same, bilo tokom odnosa s partnerom, ali se može desiti da im taj osećaj zadovoljstva zahvaljujući seks igračkama može biti prijatniji od bilo čega drugog”, objašnava dalje Milhejser.

Zato, parovima se savetuje da naprave balans i da imaju seks naizmenično – sa i bez seksualnih pomagala, piše Pop Sugar.