Hvataju se za glavu: Jedna muška navika u spavaćoj sobižene nervira više od hrkanja!

Muškarci i žene su dva različita sveta, pa ne čudi što jedni druge često iznerviraju svojim navikama i postupcima.

.

Suživot s partnerom pun je lepih trenutaka, ali u svakodnevicu se neminovno uvuku i neke "sitnice" koje prosto izluđuju. Zbog nekih muških navika i postupaka žene se često u neverici hvataju za glavu. To se pre svega odnosi na neurednost, ostavljanje prljavih čarapa po celom stanu..., piše Zadovoljna.hr.

Neke nesvesne navike nije moguće kontrolisati, a idu ženama na živce. Na prvom mestu je hrkanje, ali to nije ono što najviše nervira lepši pol u spavaćoj sobi.

Jedno istraživanje sprovedeno na više od 1000 ispitanika pokazalo je da je hrkanje nadmašuje krađa pokrivača.

Ispitanici su morali da ocene razne scenarije iz spavaće sobe i na prvo mesto liste najiritantnijih smestilo se uzimanje pokrivača na svoju stranu kreveta. Hrkanje se našlo na drugom mestu, a na trećem je neprestano vrpoljenje.

Zanimljivo je kako ista navika previše ne nervira muškarce - muškim ispitanicima najviše smeta kada žena jede u krevetu.

Isto istraživanje pokazalo je da su parovi s većim krevetom u globalu srećniji, što je sasvim logično jer veći komfor prilikom spavanje pruža osećaj zadovoljstva i manje se opterećujemo drugim potencijalno iritantnim navikama.

Zanimljivo je i kako je 17 posto udatih ispitanica izjavilo da nema ništa protiv toga da povremeno spava odvojeno od partnera jer se tako lakše odmori, a samo 8 posto oženjenih muškaraca delilo je isto mišljenje.