Mnogi pričaju o ovoj pojavi... Neki muškarci ga nazivaju "čudom", a stručnjaci kažu...

Verovatno nikada niste čuli za ovaj pojam, ali poslednjih dana se u medijima često "letnji penis".

.

Mnogi za njega nikada nisu čuli, a kada bi ga istraživali na raznoraznim forumima, naišli biste na jednu pretpostavku muškaraca: penis je leti veći, a erekcija bolja. 

"Ovo je najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi na godišnjem. Zimi mi erekcija nikad nije kao što je preko leta. Čudo", samo su neki od komentara na forumima.

Većina lekara se složila da se nekoliko faktora može uzeti u obzir kad je reč o prividnom rastu penisa tokom toplijih meseci.

"Kad je napolju jako vruće, pijete i više vode, a telo pokušava da se reši vrućine znojenjem. Ta kombinacija dovodi do oticanja tela i kože. I to stvara utisak da su pojedini delovi tela veći nego inače", rekao je jedan od urologa.

Urolog Dadli Danof kaže da je vazodilatacija verovatno krivac: kad je vruće krvni sudovi se šire, što uzrokuje porast erektilnog tkiva do maksimalnog volumena. Dodaje da postoji razlog zašto se na medeni mesec ne ide na Severni pol, piše zivim.hr.

Lekari su takođe naglasili da su te promene uglavnom optičke iluzije ili manje, privremene fluktuacije. Pa zašto ih onda ne biste iskoristili?!

Porast libida

Ne samo da se penis leti čini većim, veći i seksualna želja raste. Razlog leži u činjenici da se tada češće i više družimo te da veću pažnju polažemo izgledu naših tela, a što na kraju dovodi do veće požude.

Kada je toplo i sunčano osećamo se srećnim i zadovoljnim, a to blagostanje istovremeno osećaju i naši intimni delovi tela.

"Sunčevo svetlo dokazano utiče na nivo serotonina u našim telima, a to je ključni neurotransmiter koji se povezuje s osećajem zadovoljstva", kažu stručnjaci.