Ljubav i seks

ČETIRI POZE koje će vas ponovo zbližiti sa partnerom i vratiti vam STRAST i BLISKOST!

Seks je sastavni deo svake ljubavne veze, i njime se intimnost među partnerima povećava. Ako ste zapali u bračnu monotoniju i nije vam uvek do seksa, kao na početku odnosa, i osećate da bliskost sa partnerom iščezava, američki portal Prevention vam savetuje sledeće poze u seksu, koje povećavaju bliskost.
22.11.2018. - 17:30h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Misionarski položaj

Često se smatra osnovnim položajem za seks, ali to ne znači da mora biti dosadan. Ovaj položaj je idealan za emotivno povezivanje, jer položaj podstiče pogled, zvuk i dodir, kaže dr Sara Naserzedeh psihoseksualni terapeut iz Kalifornije.

Šaptanje, disanje, kontakt očima i telo uz telo podstiču vezanje i veću intimnost od većine drugih položaja, piše 24sata.hr.

Pseći položaj

Položaj u kojem je jedan partner iza drugog se možda ne čini jako intimnim, ali jedan je od najboljih načina za seksualno i intimno povezivanje partnera jer u većini slučajeva dolazi do istovremenog vrhunca. Za žene je ovaj položaj dobar zbog duboke penetracije koja vodi do velikog užitka.

"Ovaj položaj je pun adrenalina, sirove snage i deljenje takve seksualne energije će sigurno uticati na intimnu vezu partnera“, objašnjava Naserzadeh.

Pod tušem

"Seks pod tušem vam omogućava da se potpuno posvetite jedan drugome, uzmete vremena da međusobno istražite vaša tela. Topla voda, ugođaj i zvuk udaranja vode o vas će vas dodatno opustiti i dati vam dodatni poticaj za fantastičan seks“, objašnjava seksolog i autor Marlon Gerison. 

Položaj kašike

"Vođenje ljubavi dok ste u konstantnom zagrljaju povećaće nivo hormona ljubavi, oksitocina, te poboljšati raspoloženje. Muškarac koji leži iza žene i mazi je rukama, grli i stišće, pojačavajući intimnost“, objasnila je seksualna terapeutkinja Debra Laino.