Ljubav i seks

Postoji osam tipova bradavica... Koje od njih posebno UZBUĐUJU muškarce?!

I grudi i bradavice se razlikuju od žene do žene, ali muškarci vole jedan poseban oblik koji ih posebno uzbuđuje. Ima ih raznih – male velike, istaknute, uvečene… I sve su sasvim normalne. Otkrijte u nastavku kakve su vaše i da li baš te muškarci vole.
15.05.2018. - 20:00h

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

1. Ispupčene

Ispipčene bradavice se uzdižu nekoliko milimetara od površine areole (tamnijeg kruga oko bradavice) i postaju tvrde i još izbočenije kada je devojka uzbuđena ili kada joj je hladno.

2. Ravne

Ravne bradavice se ne uzdižu, u ravni su sa kožom oko njih, osim u situacijama u kojima je devojka uzbuđena ili joj je hladno. Onda se “dižu” ali znatno manje nego kod ispupčenih.

3. Naduvene

Kod naduvenih bradavica je čitava areola ispupčena poput manje planine na vrh grudi. Kad se devojka uzbudi, bradavice se dodatno ističu u odnosu na već izdignutu areolu.

4. Uvučene

Kod devojaka koje imaju uvučene bradavice često se javlja strah da nešto nije u redu, ali doktori objašnjavaju da je ovo sasvim normalno. U takvim slučajevima bradavice su uvučene unutra i nisu vidljive.

5. Jednostrano uvučene

Dešava se da je jedna bradavica istaknuta dok je druga uvučena. Ako vam grudi ovako izgledaju oduvek, to je sasvim normalno i nema potrebe za brigu. Međutim, ako se jedna bradavica u nekom trenuku sama od sebe uvuče, ovo može da bude znak karcinoma dojke i trebalo bi da se obratite lekaru.

6. Grbave

Ukoliko primetite da vam se oko bradavica, na areoli, vide male bele izbočine, koje podsečaju na bubuljice – nema razloga za paniku! U pitanju su Montgomerijeve žlezde koje sve žene imaju, ali nisu kod svih vidljive. Ponekad ove izbočine mogu da se istisnu ali nemojte to da radite.

7. Maljave

Malje po areoli su savršeno normalna stvar koja se javlja kod većeg broja žena nego što možete da zamislite! Malje mogu da budu tamne, pa čak i veoma jake – a dobra vest je da smete da ih čupate, samo budite spremni da boli, piše besnopile.rs.

8. Prekobrojne

Dešava se da devojka ima tri ili više bradavica. Treća je najčešće mala i nerazvijena, ponekad liči na mladež – a dešava se da bude i potpuno ista kao i ove standardne dve.