Ovo ne smete NIKADA: 5 opasnih stvari koje nije dozvoljeno raditi tokom seksa

Zašto? Zato što posledice mogu biti velike, čak i fatalne...

.

Tokom seksa uglavnom smo usredsređeni na užitak i zabavu, ali na pameti uvek moraju da nam budu i stvari koje mogu pokvariti celokupni doživljaj. Pročitajte kojih to 5 grešaka baš nikada nije dozvoljeno raditi u krevetu

Podceniti rizik od polno prenosivih bolesti

Pitati partnera da li se testirao na polne bolesti nije dovoljno da se zaštitite od moguće zaraze, naročito ako još uvek niste imali zajednički seksualni odnos. Seks bez prezervativa znači rizik od dobijanja polno prenosivih bolesti. Naročito u današnje vreme kada bolesti poput gonoreje i drugih polno prenosivih postaju teže izlečive jer se razvija rezistencija na lekove.

Koristiti istovremeno lubrikante na bazi ulja i kondome od lateksa

Ako koristite prezervativ napravljen od lateksa, nemojte koristiti i lubrikant na bazi ulja, uključujući prirodne lubrikante poput maslinovog ili kokosovog zato što ulje može oštetiti lateks i kondom neće biti delotvoran. Uz prezervativ najbolje je koristiti lubrikant na bazi vode ili silikona.

Koristiti pogrešna seksualne igračke

Za igrice u krevetu možete koristiti samo igračke napravljena za korišćenje tokom seksa. Doktori hitne službe neretko imaju slučajeve pacijenata s oštećenim intimnim delovima zbog upotrebe neprimerenih predmeta, pa čak i hrane tokom seksualnog odnosa.

Požurivati partnera da doživi vrhunac

Ako se fokusirate samo na doživljavanje vrhunca ne samo da ćete sebe opteretiti već i vaš dragi gotovo biti u nemogućnosti da dostigne vrhunac, a verujte nam da se seks računa ako do svrššavanja ne dođe. Ako partner ili ne možete da doživite vrhunac, najbolji način da to promenite je da stimulacija postane zajednička aktivnost. Na primer, možete se ljubiti i nežno ga dirajte po intimnim delovima. Kada prihvatite da penetracija nije nužna za orgazam, mnogo više ćete uživati tokom celog čina.

Pokušavate stvari koje su previše za vas

Isprobavanje novih stvari u seksu je uvek dobrodošlo, ali nemojte preterivati. Ako se upustite u egzibicionističke poze koje su previše za vas možete povrediti svoje intimne organe. Zbog toga nove poze uvek isprobavajte polagano i opušteno.

Izvor: Zadovoljna.hr