Sve što ste oduvek hteli da znate o ORGAZMU, ali vas je bilo SRAMOTA da pitate!

Saznajte zanimljive informacije o onome što mnogi nazivaju "najboljim osećajem na svetu".

.

Orgazam je fantastičan paradoks. Počinje kao senzacija u telu, ali zapravo se dešavaju u ljudskom mozgu. Tokom dostizanja vrhunca, deo mozga se isključi - regija iza levog oka, takozvani lateralni orbitofrontalni korteks, koji upravlja našim razumom i kontrolom, zato u tom trenutku sve prestaje da bude važno. Može se reći da je orgazam čak i vid meditacije, pošto nam se na taj način čisti um.

Muškarci mogu da dožive dve vrste orgazma - stimulacijom penisa ili prostate. Kod žena postoji mnogo više tipova, a tri najčešća vrhunca su vaginalni, klitoralni i onaj koji se postiže stimulacijom bradavica.

Žene mnogo duže doživljavaju orgazam. Ženski orgazam traje više od 20 sekundi, dok muški nekada bude gotov čak i za tri sekunde. Međutim, muškarci doživljavaju više vrhunaca - po jednoj studiji muškarci dožive orgazam u 95 odsto seksualnih odnosa, a žene u samo 69.

Ipak, orgazam više ima veze sa tipom seksualnog odnosa nego sa polom. Lezbijke imaju 12 odsto više orgazama nego heteroseksualne žene, dok gej muškarci doživljavaju vrhunac jednako često kao i heteroseksualni. Moguće je da to ima veze i sa dužinom odnosa, pošto su u datom istraživanju lezbijke izjavile da njihov "susret" traje 30-45 minuta, dok su heteroseksualni partneri vodili ljubav u proseku 15-30 minuta.