PET sitnica koje je poželjno prećutati partneru

Ljubavna veza temelji se na iskrenosti, ali to ne znači da sa svojim partnerom trebate podeliti baš svaku sitnicu. Nekad će biti bolje ako prećutite neki detalj.

.

Ako krijete nešto od partnera i zbog toga osećate grižu savesti, to je siguran znak da bi trebalo da mu saopštite svoju tajnu, ističe psihijatar Kristal Rajs. S druge strane, postoje neke sitnice u svakodnevnom životu koje je bolje zadržati sa sebe, prenosi Zdvoljna.hr.

1. Mislite da je konobar u vašem omiljenom kafiću jako sladak.

Ako se u vašem životu nalazi osoba koja ugrožava vašu vezu, taj problem svakako trebate rešiti sa partnerom. Ali, ako mislite da je neko samo sladak, npr. konobar u kafiću, to i ne morate priznati nikome sem najboljoj prijateljici dok ispijate kafu. Postavite sebi pitanje: Šta dobijam otkrivanjem ove činjenice svom partneru? Verojatno, tek nepotrebnu i nevažnu svađu.

2. Ne sviđa vam se kako kuva njegova mama

S partnerom vredi porazgovarati ako se njegovi roditelji odnose prema vama neprilično ili s nepoštivanjem. Ali, ako ne volite kako njegova mama kuva, ili smatrate da je njegov tata ponekad dosadan sa svojim pričama iz mladosti, to nema smisla spominjati. Ljudi su osetljivi kada se kritikuju njihovi roditelji i porodica, pa manje nesavršenosti nema smisla isticati. 

3. Vaš partner nikad ne bi pobedio u nekom takmičenju za supertalente

On nema baš nekog talenta za pevanje, ali mu taj čin predstavlja veliko zadovoljstvo, naročito dok pevuši ispod tuša. Ne trebate mu govoriti da nema sluha, jer to verojatno zna i sam. S druge strane vaše kritike bi samo mogle da povećaju njegovu nesigurnost.

4. Ne sviđa vam se njegov prijatelj iz srednje škole

Ako vas njegovi prijatelji izbegavaju, vređaju ili ponižavanju, to je pouzdani znak da morate ozbiljno porazgovarati sa svojim partnerom. Ali, ako su vam samo dosadni, pripazite šta ćete o njima reći svom dragom. Negativni komentari bi mogli da ga nateraju da bira između vašeg društva, i društva prijatelja iz školskih klupa.

5. Neko vam se nabacivao sinoć

Izašli ste u grad s prijateljicama, i bez ikakve namere ste se našli u središtu interesovanja tajanstvenog stranca. Ukoliko niste uzvratili interesovanje, vaš partner ne bi trebalo da zna da vam se neko nabacivao. Ako mu priznate tu činjenicu, mogli biste da izazovete nepotrebnu ljubomoru.