Najčešće ZABLUDE o ŽENSKOM ORGAZMU u koje i dalje verujete, i vreme je da saznate istinu!

Ženski orgazam je oduvek bio tabu tema. Koliko je potrebno ženama da dožive vrhunac, kako je moguće da postoje žene koje ga nikada nisu doživele i koji su to najefikasniji trikovi koje muškarci moraju primenjivati u vreloj postelji da bi njihova partnerka bila zadovoljena. Rešavamo miseriju i dajemo odgovore na najčešća pitanja…

.

Orgazam je dobar za zdravlje

I te kako! Postoje naučne studije koje potvrđuju da orgazam smanjuje sve vrste bola, od glavobolje, kostobolje pa do bola prilikom rađanja. Tokom seksualnog vrgunca oslobađa se velika količina oksitocina, hemikalije koja opušta, smanjuje bol, ali i olakšava povezivanje sa partnerom.

G-tačka ne postoji?

To je pitanje na koje je i dalje teško dati odgovor. Veruje se da postoji tačka u blizini vaginalnog otvora, kod koje se nalaze nervni završeci, a da njena stimulacija vodi žene ka snažnom vrhuncu. Engleski stručnjaci tvrde da G-tačka ne postoji, dok su s druge strane Italijani ubeđeni da ona ima svoje mesto među ženskim genitalijama i za to imaju čvrste naučne dokaze. Proverite i sami!

Orgazam je bolji sa godinama?

Pa, I da i ne. Neke stvari s godinama postaju lošije, mada se seksualni život vremenom može samo poboljšati. Pretpostavlja se da je iskustvo razlog za to. Ljudi postaju svesniji svog tela, seksualno su iskusniji, imaju više poverenja u partnera a i tada se lakše mogu opustiti.

Može li promena položaja za vreme seksa uticati na orgazam?

Može i to najčešće pozitivno! Ako imate problema sa postizanjem vrhunca, razmislite o promenama. Razgovarajte sa svojim partnerom u vezi sa položajem, ritmom ili uglom penetracije, jer je lakše da se doživljavaju orgazmi ako se menjaju položaji, piše comspolitan.hr.