Ne zaboravite pravilo "dva puta nedeljno"

Kad tek počnemo da se zabavljamo sa nekim novim, želimo da ga viđamo svakog dana, da svaki slobodan trenutak provodimo sa njim jer nikako ne uspevamo da ga se zasitimo.

.

Kad tek počnemo da se zabavljamo sa nekim novim, želimo da ga viđamo svakog dana, da svaki slobodan trenutak provodimo sa njim jer nikako ne uspevamo da ga se zasitimo. Ali, trebalo bi da odolimo toj želji, upozoravaju psiholozi, i savetuju da se sa osobom sa kojom smo tek počeli da se zabavljamo viđamo ne više od dva puta nedeljno.

U suprotnom, ako udovoljimo svojim prohtevima i preteramo u viđanju, rizikujemo da prebrzo osetimo intenzivne emocije. Kad se toliko često viđamo u početku, to stvara iluziju bliskosti, iako nam je suštinski potrebno mnogo vremena, nekad i godina, da istinski upoznamo drugu osobu.

Pravilo "dva puta nedeljno" predlaže psihijatar Skot Kerol, koji kaže da ćemo samo tako dati dovoljno vremena najdubljim osećanjima da izađu iz podsvesti. A upravo ona će nam reći da li na nešto treba da obratimo pažnju kad je reč o našoj novoj simpatiji.

Izvor: novosti