Svi pričaju o SINDROMU MRTVE VAGINE, a mnogi ga nesvesno i PODSTIČU! O čemu je reč?

Preispitajte svoje navike u seksu i zapitajte se.

.

Dok se mnoga seksualna pomagala smatraju veoma dobrim za stimulisanje vagine, postoje određene sumnje da vibrator ima negativan uticaj. Mnogi su zagovornici mišljenja da prečesta upotreba vibratora desezitivira vaginu, te izaziva tzv. "sindrom mrtve vagine“.

Stručnjaci su sada rešili da objasne da li ovaj sindrom koji navodno ubija strast među partnerima zaista postoji, ili je reč samo o mitu. 

Ginekolog Šajza Malik je rekla za "Metro" da ne postoji medicinski dokaz da sindrom mrtve vagine dovodi do gubljenja senzitivnosti. 

Doktorka je objasnila da slabljenje senzitivnosti može da bude samo trenutno. 

"Svaki osećaj desenzitivnosti može da traje najviše oko sat vremena. Osetljivost vagine se može javiti u prvom periodu nakon rođenja deteta, tokom dojenja ali i uzimanja kontracepcije", ističe ona.

I jedna studija osporava ovu tezu, te dokazuje da "sindrom mrtve vagine" je zapravo samo mit koji se proširio na društvenim mrežama. 

Prema studiji, čak ni 1 odsto žena nije prijavilo gubljenje senzitivnosti nakon dužeg korišćenja vibratora, piše dnevno.rs.

Studija je takođe dokazala da korišćenje vibratora može da ima pozitivne efekte koji se odnose na veću i bolju stimulaciju vagine.

Pratite nas i na Viber-u!