Ljubav i seks

Za neke žene se uvek lepe oženjeni muškarci. Zašto?

Zauzeti uglavnom “vrebaju” mlađe devojke, jer one imaju manje iskustva, podložnije su manipulisanju slatkorečivošću i velikim obećanjima.
02.11.2017. - 16:00h

Oženjeni muškarci varaju. I to, nažalost, nije ništa novo. Neke žene pristaju da budu druge. E to je već priča na koju bi moglo da se postavi “hiljadu zašto” pitanja i dobije “hiljadu zato” odgovora, od kojih bi jedan objasnio i zbog čega se na neke pripadnice lepšeg pola uporno “lepe” samo zauzeti.

I zbog čega one prihvataju tu “igru”, kada teoretski gledano znaju da će iz toga verovatno izaći povređene. Koji je psihološki profil takvih osoba? Kako da se prekine začarani krug: oženjeni me muva – ulazim u vezu s njim – zaljubljujem se – nadam se (ponekad i godinama) da će zbog mene da ostavi ženu, jer to govori i obećava, izjavljuje mi ljubav, kaže da nijednu nije voleo kao mene – a onda pre ili kasnije dolazi do raskida – patim, gubim veru u ljubav – a ako se to ponovi više puta postajem ogorčena na muški svet i pitam se da li je sve bila laž, da je želeo samo provod, seks, osveženje u braku – osećam se iskorišćeno, glupo, pitam se šta mi je to trebalo…?

Generalni stav stručnjaka je da nijedna žena nije ponosna na sebe kada, čak i kada sebi neće da prizna, zna da je oženjenom čoveku zapravo “osveživač” braka.

Ženska strana uglavnom nije kriva, pripadnice nežnijeg pola bi trebalo da budu na oprezu, jer muškarci uglavnom unapred znaju šta žele od koje devojke. Zato je na njima da onima sa burmom kažu “ne”, koliko god mislile da ta avantura može da preraste u nešto ozbiljnije.

Iako samo žene važe za intuitivna bića, što su stekle kroz evoluciju ljudske vrste, ni muškarci nisu lišeni mogućnosti da anticipiraju ljubavno-seksualni odnos, ženski karakter i osobine, i tako procene da li im se “isplati” da ulaze u vezu sa nekom devojkom, da li žele da investiraju svoje vreme, emocije, novac. Muška evolutivna funkcija ovde može da im zasmeta, što se dešava, ali ipak, zreo i iskusan čovek zna koja žena mu je pogodna za ljubavnicu, a koja za životnog partnera.

Izvor: lepota i zdravlje