Upoznali ste parntera preko neta: Šta ako je psihopata, kriminalac, ludak?

Pronašli ste partnera preko interneta, dopisujete se sa njim danima, završavate rečenice jedno drugom, sve deluje kao da je stvoren za vas. Ali đavo vam ne da mira. Šta ako je psihopata? Kriminalac? Oženjen?

.

Nije da nema razloga za brigu. Statistika pokazuje da deset odsto seksualnih prestupnika koristi sajtove za upoznavanje. Ako je za utehu, samo tri odsto korisnika ovih sajtova su psihopate, ali su zato 10 procenata prevaranti, svaki drugi je već u vezi (12 procenata u braku), a 81 odsto laže. Pošto brojke nisu na vašoj strani, prihvatljiva je ideja o proveri osobe sa kojom tek treba da se sretnete u stvarnom svetu.

To je uradila Džuli Našavati pre sastanka sa virtuelnom srodnom dušom, sa kojom je, prema aplikacijama, bila 92 odsto kompatibilna. Pretražujući internet, imala je šta i da vidi - samo godinu ranije, čovek koji joj se toliko svideo opljačkao je banku. Posle šoka i razočaranja, Džuli je preplavio talas entuzijazma, jer je prepoznala priliku za zaradu.

Osnovala je detektivsku agenciju čiji je cilj da zabavljanje u onlajn svetu učini bezbednijim. Agencija funkcioniše tako što joj klijent šalje informacije kojima raspolaže, ma kako ograničene bile.

Za 24 sata dobija odgovor, jer, kako kaže Džuli, tim detektiva je već iskusan u poslu. Od dosadašnjih istraženih, ispostavilo se da čak njih 45 odsto nešto krije, bilo da su oženjeni, da imaju dosije, ili su se prosto pretvarali da su nešto što nisu.

Izvor: novosti