Ljubav i seks

Muškarci često ne dožive orgazam, a evo ko je krivac!

Da li ste ikada čuli za orgazmičku anksioznost? Svesni smo da je mnogo sumnji prilikom prvog seksualnog kontakta – da li ćete se dopasti jedno drugom, kako će se odvijati predigra, šta privlači drugu stranu i kako će to sve ispasti, da li će partner/ka biti zadovoljan/na... Ali u ovom tekstu nije reč o tome!

10.09.2019. - 18:30h
foto: Depositphotos/Wavebreakmedia

Muškarac koji je opisao svoj problem želeo je ostati anoniman, a naglasio je da smatra  da su mu problem uzrokovale priče koje je čuo o seksu.

"Od tinejdžerskih dana slušam o seksu kao o nečemu fantastičnom, neopisivom i čudesnom. Neki su seks opisali kao iznenadnu eksploziju milijon zvezda, neki kao najljepšu stvar na svetu, a treći su ga izjednačili s pojmom sreće. Sve to je uzrokovalo da su moja očekivanja bila jako visoka“.

Anonimni tridesetogodišnjak opisuje da su mu seksualni odnosi postali frustrirajući jer mu je fokus stalno bio na iščekivanju tog veličanstvenog orgazma. A rezultat je za njega bio poražavajući, jer je retko kad mogao da doživi orgazam, piše espreso.rs

"Shvatio sam da mi se to događa zbog nerealnih priča koje sam čuo od prijatelja. Skovao sam termin orgazmička anksioznost, a pod njim se podrazumeva stres, zabrinutost i nemogućnost prepuštanja što je nužno za postizanje orgazma. Shvatio sam da nije važan samo cilj (orgazam) nego i put, a kad se prepustiš čarima putovanja zadovoljstvo neće izostati", zaključuje anonimni muškarac.