Ovo je situacija u seksu koja se gadi i muškarcima i ženama... Da li je isti slučaj i sa vama?

A lekari baš savetuju da ne bi trebalo da bude najneprijatnija stvar.

.

Pratite nas i na Viberu!

Seks u PMS je često izbegavajuća tema. Prema mnogim istraživanjima, on se našao na visokom mestu na listi najgadnijih momenata u spavaćoj sobi.

Ženama je ideja seksa tokom menstruacije često odbojna, jer prvo na šta pomisle je nered koji se može dogoditi tokom te situacije. Takođe, stide se da priznaju da je njihova želja za seksom tokom menstrualnog ciklusa izrazito velika, upravo zbog navale hormona.

S druge strane, muškarcima je neprijatno da priznaju da menstruacija ne ubija seksualnu želju.

Ovo su prave istine o seksu tokom ciklusa:

1. Lekari ga odobravaju, objašnjavajući da za seks tokom ciklusa nema prepreka. Partneri mogu upražnjavati seks dokle god je ženi prijatno i udobno u toj situaciji.

2. Količina estrogena i testosterona je prvog dana menstruacije niska, ali se polako počinje povećavati. S rastom hormona, raste i želja za seksom, pa se mnoge žene tih dana lako uzbuđuju.

Naravno, ima i onih žena jedva podnose menstrualne bolove i grčeve, da im nije ni do odnosa sa partnerom. Međutim, naučnici kažu da je upravo orgazam "tableta protiv bolova“. 

3. Najvažnije je da ne zaboravite da i tada koristite zaštitu. Mnogi parovi se raduju seksu tokom menstrualnog ciklusa, misleći da je tada najbezbedniji, ali ako menstruacija traje više od šest dana može se poklopiti sa ovulacijom. Spermatozoidi mogu da prežive od tri do pet dana, zbog čega može doći do neplaniranog začeća.

Izvor: zadovoljna.hr