Objavila je fotku umazane posteljine i muškarcima uputila oštru poruku!

Iako živimo u 21. veku, za neke stvari smo i dalje staromodni. Menstruacija je i dan-danas tabu tema, a ženama je više muka da "svoje ženske stvari" i dalje skrivaju.

.

Tako je jedna feministkinja Saloni Kopra odlučila da stavi tačku na marginalizaciju žena i objašnjenja da su one slabiji pol.

Jedno jutro je ustala i na svojoj posteljini zatekla ostatke menstrualne krvi. Prizor je fotkala, objavila na Fejsbuk i muškarcima uputila sledeće:

.

Pratite nas i na Viberu!

"„Da, tako je, ovo je samo krv. A znaš li ko pridaje veću važnost nego što bi trebalo? Ti. Ti koji slaviš moju prvu menstruaciju i govoriš mi da me je učinila ženom. A zatim mi govoriš da o tome nikad ne smem javno da govorim. Teraš me da budem ponosna, a zatim me teraš da se osećam kako sa mnom nešto nije u redu.

Moje drugarice uvek šapuću o otme... Sramota ih je? Moje kolege misle da sam kučka zato što sam u PMS, a moj šef misli da je to samo jadni izgovor da se izvučem sa posla. Čini mi se da njegov penis nikad nije krvario i očito ne zna kako je to kada hormoni podivljaju svaki mesec. A sve što muškarci mogu zaključiti jeste da je menstruacija odvratna i da devojke „polude“ kada je imaju.

I ne, nisam ljuta na tebe što imam menstruaciju, već zato što si neuki moron! Govoriću o menstruaciji koliko ja želim i nikada više neču sakrivati tampone u novinski papir, jer na njima piše više smeća koji muškarci pišu o ženama nego što će ga moje telo ikada proizvesti.

Ako budete pokušali da me ućutkate, samo ću glasnije vikati. Svaka. Jeb**a. Devojka."