Pre nego što izgovorite sudbonosno "da", morate znati ovu činjenicu! Mnogi parovi su pogrešili ulaskom u brak baš zbog toga

Jedno je zaljubljenost, realnost je nešto sasvim drugo.

.

U našem jeziku postoji izreka "Pojedi sa nekim tri kilograma soli, pa ćeš videti kakav je". Primenjiva je u svakom odnosu, a pogotovo sa partnerom sa kojim planirate zajedničku budućnost.  

Prošlo je nekoliko meseci i vi i dalje osećate "leptiriće u stomaku". Polako, ima vremena, prestaće. Naučnici tvrde da taj osećaj, kao i svaki, ima rok trajanja. Prva faza veze zove se faza medenog meseca i traje otprilike godinu dana. Nakon toga, emosije splasnu, hemikalije u mozgu povezane sa intenzivnim romantičnim osećajima padnu i vrate nas u realnost. 

Psiholog i stručnjak za veze Helen Fišer objašnjava da je smanjivanje intenziteta osećanja recipročno mišlju da za čoveka nije zdravo i korisno da mnogo vremena provodi u stanju visoke anksioznosti i fokusirati se na samo jednu osobu. 

Zbog snažnih emocija na početku veze mnogi požure s ulaskom u brak, pa se na kraju razočaraju. To je razlog zbog kojeg stručnjaci preporučuju da pre sudbonosnog "da" ipak dobro razmislimo i proživimo sa partnerom više vremena i izvan te faze zaljubljenosti. Odnosno, brak posle godinu dana veze stručnjaci ne preporučuju. 

Izvor: womanshealthmag.com/zadovoljna.hr