Svaki par prođe kroz tri raskida pre nego što stavi tačku na ljubav, a evo i zbog čega...

U proseku, par prođe kroz tri raskida pre nego što zauvek stavi tačku na ljubavnu priču - zaključak je istraživanja koje je sproveo sajt match.com

.

U proseku, par prođe kroz tri raskida pre nego što zauvek stavi tačku na ljubavnu priču - zaključak je istraživanja koje je sproveo sajt match.com. Dobra vest za sve koji pate jer su raskinuli vezu je da će je verovatno obnoviti - 54 odsto ispitanika koji su u poslednjih pet godina prošli kroz raskid dalo je drugu šansu partneru. Tri odsto ispitanika je "zbogom" govorilo čak šest puta.

Fenomen zvani jo-jo zabavljanje naučnici objašnjavaju odbijanjem da se vežemo i željom da imamo otvorene opcije u slučaju da se iza ugla pojavi neko zanimljiviji. Ali onda nam bivši partner nedostaje, pa odlučimo da se pomirimo.

Stručnjak za veze Kejt Tejlor krivca vidi u nedostatku ljubavnih veština. Prema njenim rečima, dobijamo bezbroj poruka o početku veze i o braku, a veoma je malo saveta o fazama odnosa između ove dve krajnosti. Zbog nedostatka ovih veština, ljudi pomisle da im je veza loša, pa raskinu, a kad im nedostaje sve ono što je bilo dobro, požele da vrate partnera. Čak četvrtina ispitanika ne kaže ni najbližim prijateljima za raskid jer se nada da će se pomiriti.

Inače, prosečnoj osobi je potrebno pet meseci nakon raskida da ponovo uđe na "ljubavno tržište". Metode za prebolevanje nisu se promenile - skoro 40 odsto njih izlazi sa prijateljima, 33 odsto se napije, dok se 30 procenata leči šopingom.

Izvor: novosti