Nepoznato o ekstazi: Žene je dožive čak i vežbajući!

Za neke osobe orgazam je moguć i bez ikakvog fizičkog dodira, samo maštajući, dok je žena rekorder za sat vremena doživela 134 orgazma.

.

Seksualna terapeutkinja Trejsi Koks otkrila je neke manje poznate činjenice o seksualnom vrhuncu. Od toga da lezbijke doživljavaju gotovo isti broj orgazama kao muškarci, do toga da je kod muškaraca moguć i bez ejakulacije ovo naše iskonsko ponašanje izvor je mnogih zanimljivosti.

Nepoznato o orgazmima:

- Na svaka tri muška orgazma dolazi jedan ženski, otkrila je velika američka studija. Žene znatno ređe doživljavaju orgazme od muškaraca, a svaka treća ima problema s postizanjem vrhunca. Čak 80 posto žena ne može da doživi orgazam isključivo vaginalnim putem.

- Lezbijke doživljavaju skoro jednak broj orgazama kao i muškarci.

- Muškarci mogu doživeti orgazam bez ejakulacije i ejakulaciju bez orgazma. Orgazam se događa u mozgu, a ejakulacija je fiziološki proces koji nastaje usled grčenja određenih mišića.

- Čak 10 posto žena doživi orgazam vežbajući.

- Udaljenost klitorisa od vagine je presudna - ako je udaljenost manja od širine prsta veća je verovatnoća da će klitoris biti stimulisan tokom seksa što povećava šanse za vaginalni orgazam.

- Mali broj žena, oko tri posto, doživi orgazam i prilikom porođaja.

- Orgazam deluje na mozak poput heroina, pokazala su skeniranja mozga. Ista područja mozga zasvetle na snimanjima i nakon orgazma i prilikom opijenosti heroinom. To su neuroreceptori koji su povezani s nagrađivanjem, osećajem olakšanja, zadovoljstva i oslobađanja.

- Orgazmi postaju bolji s godinama. To je zato što bolje znamo šta najbolje deluje na nas.

- Moguće je doživeti orgazme i posle 90. godine.

Rekordne ekstaze:

- Najduži orgazam zabležen je u jednoj studiji 1966. godine kada je ispitanica doživela 45 orgazama kroz 25 individualnih kontrakcija, piše Dejli meil.
- Najviše orgazama u sat vremena kod žene je 134, a kod muškarca 16, zabeležili su istraživači Centra za bračne i seksualne studije u Kaliforniji.
- Muškarci ne mogu da istovremeno dožive orgazam i da mokre, ali žene mogu.
- Vrlo mali procenat ljudi može da doživi vrhunac bez ikakvog fizičkog kontakta, samo razmišljajući o svojim fantazijama.

Izvor: 24sata.hr