Tipovi partnera kojima se ne bi trebalo zadovoljiti

I žene i muškarci često se zadovoljavaju određenim tipovima partnera misleći da ne mogu bolje. Ali mogu. Ovi tipovi definitivno vam neće doneti sreću na duge staze, zato – razmislite.

.

1. Vampir

Uvek je tu za vas i uvek možete računati na nju/njega. Ali živi kod vas, potpuno besplatno. Ne plaća režije, ne plaća kredit i nikada ne plaća ni kafu ni večere. Iako je lepo što je tu za vas psihički, dobro bi bilo znati da se možete osloniti na njega i kada su stvarne životne stvari u pitanju.Ako je lenj/a, ne želi raditi i boriti se i pušta vas da vi plaćate sve, s vremenom će vam biti sve teže, pogotovo kad na dnevni red dođu brak i deca. Gledano dugoročno to je greška jer vi zaslužujete bolje.

Pratite nas i na Viberu!

2. Osoba kojoj nikad nije dobro

Imao je loše detinjstvo, loš život tada, sada, uvek je loše... On se psihički nikad ne oseća dobro. Možete mu želeti pomoći i biti mu prijatelj, ali ostati s takvim tipom u dugoročnoj vezi znači da će i vama svakodnevno biti loše jer je to ono što taj čovek emituje. On treba prostor da sam raste, uči i razvija se. Njega ne možete promeniti.

On sam mora da shvati da je najveća promena on sam i tek kada se on sam počne brinuti za svoj život i menjati svoje misli i postupke, tada će biti bolje. To mu ne može niko usaditi,on to sam mora shvatiti. Ako ostanete s njim, i vi ćete se s vremenom početi osećati sve lošije. Zar nije prirodnije da budete s nekim ko vas usrećuje, inspiriše i podrška vam je da budete najbolji što možete biti?

3. Partner s kojim ostajete zato što mislite da ne možete naći bolje

Ne volite ga onoliko koliko biste trebali, ali dovoljno da ga možete trpeti. Znate da on nije vaš "onaj pravi", ali nije ni "onaj loši". Ljudi često prave ovu grešku zbog manjka samopouzdanja, ali ako ne osećate da to stvarno nije "to" ne morate ostajati u takvoj vezi. Zaslužujete biti istinski srećni.

4. Naizgled savršen/a

Čini se da ima sve. Završen faks. Super posao. Porodica mu je divna. On/a je zgodan/a, šarmantan/a, pametan/a, načitan/a. Ali nema hemije. Nemojte se mučiti i pokušavati nadajući se da će se hemija probuditi. Vi sami ne birate koga će voleti. Sledite svoje srce i napustite ovaj brod ako vas ne privlači iako vam srce ne titra zbog.

5. Zavodnik

Nije važno kojim poslom se bavi,ima ono nešto. Smešak, nagnutu glavu u stranu, delotvoran nastup. Zna šta ima i koristi to. Zbog ovakve osobe zaboravljate na sve svoje probleme. No tako verovatno razmišljaju i svi drugi koji je poznaju. Šarmeri, zavodnici i šanse da će duga veza biti uspešna su poprilično riskantne. Iako je dobro da kraj sebe uvek imate nekog s visokim samopouzdanjem i šarmom, takođe vam trebaju i odanost, vernost i iskrenost.

6. Radoholičar

Sav njegov novac neće vam ništa značiti za 15 godina. Kad dobijete decu i budete trebali pomoć. Kad budete trebali uspomene zajedničkih večera i ručkova. Kad budete želeli prisutnost kada dete prohoda, padne, prvi put se samo ljulja, donese macu kući... On neće biti tu. Biće na poslu. Ovo je tipičnija karakteristika muškaraca, ali ima i žena karijerista, pa oprez. Ukoliko se ne možete nositi sa tim, ni ne pristajte.

7. Buntovnik

Ovaj tip predstavlja najveći rizik za srećnu budućnost. Oduševiće vas osobnošću, strastvenošću, znanjima, s njim ćete proživeti ono što niste ni s kim. Ali - buntovnik kojem ništa ne odgovara i na ovom svetu mu ništa ne valja, a to grozno stanje obično rešava alkoholom, drogom ili narušavanjem javnog reda ili mira - nije tip s kojim možete imati sretnu i mirnu budućnost. Za tako nešto treba vam osoba na koju se možete osloniti i na koju uvek možete računati.

Izvor: 24sata.hr