TRI ljubavna mita: Ako verujete u njih možda nikada nećete pronaći ljubav...

Sledeći mitovi su toliko rasprostaranjeni da se uopšte ne čudimo zašto toliko ljudi veruje u njih. Naglasićemo, da su to samo mitovi i da vas upravo oni odvlače od muškarca sa kojim zaista možete da budete srećne!

.

Mit broj 1: Koliko daješ toliko i dobijaš

Svi ste sigurno toliko puta čuli da pozitivne vibracije prizivaju i pozitivne misli i naravno pozitivna dešavanja. Kao i da karma sve pamti pa će nas se dobre i loše stvari sigurno obiti u glavu! I dok su ove dve tvrdnje u većini slučajeva zaista tačne i odnosu muškarac - žena ne mora to ići baš tim redom! Ne mora da znači da će vam muškarac uzvratiti istom merom, ako mu se potpuno posvetite i date celu sebe!

Možda još uvek verujete da ćete pažnju i romantiku dobiti ukoliko u svakom trenutku budete divne, nežne i nerverovatne prema svom izabraniku.

Međutim, tu smo mi da razbijemo ove ljubavne mitove! Čudna stvar kod muškaraca je što se oni ne zaljubljuju zato što im je neko pružio ljubav, pažnju i sve što žele! Baš naprotiv! Izazov je ono što budi u muškarcu instikt za ljubav!

Zapamtite da treba da date muškarcu onoliko koliko mislite da je zaslužio i koliko se i on trudi.

Takođe, slobodno uživajte u trenucima kada vaš dragi želi da vam ugađa bez potrebe da mu vratite istom meru. Jednostavno uživajte u ljubavi i pažnji i bez nepisanog i mitskog pravila da je davanje jednako i dobijanju.

Mit broj 2: Ako ste vereni morate da se venčate!

Čuli ste da je vašu drugaricu/ koleginicu sa fakulteta zaprosio dečko i već zamišljate venčanje, decu i kako oni žive srećno do kraja života! STOP! Da li verenički prsten garantuje brak? Sreću? Ljubav do kraja života? Naravno da ne!

Istina je da je veridba korak bliže ka braku, ali nikako nije preduslov. Nije kasno da se ni sa prstenom na ruci predomislite ako smatrate da osoba pored vas ipak nije onaj sa kojim želite da provedete ceo život i vaspitavare decu. Zapamtite da nikad nije kasno da uhvatite svoju sreću!

Mit broj 3: Ako muškarcu pokažete osećanja, on će pobeći!

Još jedan mit koji nas sputava na putu ga pravoj sreći i ljubavi je skrivanje osećanja u strahu kako će ih muškarac podneti. Pravi muškarac nikad neće pobeći od iskrenih osećanja svoje lepše polovine, već će ih podeliti.

Ali od ljubomornih scena, drame i opsednutosti naravno da hoće. Kao i u svemu, tako i u ljubavi treba biti umeren i naučiti kako pravilno da je konzumirate.

Umesto što ćete mu praviti ljubomorne ispade i na svakom koraku pokazivati svoju naklonost i opsednutost, budite spontane i prirodne. Imajte svoj život, svoj ritam, ne ograničavajte svoj svet na njega i vezu.

Izvor: cosmopolitan.rs