Zašto se bivši javi BAŠ u trenutku kada krenemo dalje?!

Nije li čudno kako uvek u trenutku kada konačno krenemo dalje i pokušamo nešto novo sa nekim novim, osoba iz prošlosti se javi.

.

Bivši dragi momci jednostavno kao da imaju neki urođeni radar koji im javlja da ih njihova bivša polako zaboravlja i oni su tu da uprskaju stvar. Dok nauka ne dokaže da ima neka čudna veza, za sad moramo da prihvatimo ovo nepisano pravilo da će se gospodin pojaviti baš u trenutku kada pokušate da krenemo dalje.

U većini slučajeva na taj poziv iz prošlosti nećete biti imuni i taman što ste napravile par koraka unapred, vratićete se bar jedan unazad.

Međutim, pokušali smo da pronađemo recept i pomognemo vam da vi koračate samo napred u svetliju i bolju budućnost, a duhove iz prošlosti ostavite tamo gde im je mesto.

Prvo i osnovno pravilo: nemojte dozvoliti osobi koja vam je slomila srce, da to uradi ponovo! Sigurno ćete pomisliti kako je to lako reći nego uradite, ali razmislite zar to nije nešto logično?!

Jednostavno nemojte dozvoliti da vas njegova iznenadna poruka toliko zbuni da sav vaš napredak padne u vodu! Cenite ono što imate pored sebe, ako je to nešto konačno dobro posle neslavnog raskida.

Ono što je bilo u prošlosti neka tamo i ostane, osim ako imate jako dobar razlog da tom nekom date još jednu šansu.

Ne možete da se setite nijednog dobro (osim možda nekih još uvek postojećih osećanja)?

U tom slučaju ne zaslužuje ni odgovor, a ni promenu vašeg raspoloženja.

Umesto što ćete se mislima vratiti u prošlost, tražiti razloge zašto vas je ponovo kontaktirao, evo šta treba da uradite - nasmejte se i zatvorite poruku. Verujte da je to znak da se javio jer ste vi krenuli dalje, a on ne.

Uostalom, on uopšte nije bitan u ovoj priči, bitni ste VI i činjenica - krenule ste dalje.

A šta to treba da znači? Da nastavite što dalje, da se krećete brže, lepše,da uživate u novim trenucima i osećanjima.

A on je sam kriv što je dozvolio da vas izgubi i što porukama i pozivima misli da će vas vratiti.

Izvor: cosmopolitan.rs