Ako ste tek raskinuli vezu OVO nikako ne smete kačiti na Fejsbuk!

Ove stvari ne objavljujte na društvenim mrežama nakon raskid.

.

Raskidi su teški sami po sebi, a činjenica da su svi danas na društvenim mrežama (uključujući i vašeg bivšeg), ne olakšava stvar ni malo.

Dakle, raskinuli ste sa skorašnjim dečkom i nije se završilo baš najbolje. Voleli biste da ste u stanju da kažete da vas ništa od toga ne pogađa, ali je to daleko od istine, umesto toga, hteli biste da vičete na sav glas i da sve to izbacite iz sebe.

Pre nego što izgubite razum, evo nekoliko stvari koje nikada ne treba raditi na Fejsbuku – ili bilo kojoj drugoj društvenoj mreži.

Ne progonite ga

Ako ste bivšeg blokirali na Fejsbuku, najverovatnije ćete doći u iskušenje da mu proveravate profil preko profila prijateljice ili nekog člana porodice. Možda vam na pamet padne i pravljenje lažnog profila.

Zašto biste ga blokirali ako vas još uvek zanima šta se događa u njegovom životu? To je čista ludost! Ako ga blokirate, neka to bude kraj. Ako vam je teško da se suzdržite od konstantnog proveravanja njegovog profila, obrišite aplikaciju sa vašeg telefona. Biće teško, ali ako vam ovo bude prvi korak, ostali će vam biti lakši za podneti.

Ne postavljajte stvari vezane za njega

Možda ste ljubitelj postavljanja dvosmislenih poruka, i to je u redu, osim ako preživljavate raskid. Imajte na umu da vaši zajednički prijatelji verovatno već znaju da više niste zajedno. Zbog toga, njima će biti lako da prokljuve šte ste u stvari hteli da kažete i kome je sve to upućeno.

Ako vam je teško da se suzdržite od toga, možda je najpametnije da ugasite profil, barem na neko vreme.

Ne pišite javno o tome kako mislite sve najgore o njemu i da nije ispao fer

Postavljanje negativnih komentara o njemu neće pomoći ničemu i vi se nećete osećati bolje nakon toga. Samo ćete stvoriti lošu sliku o sebi, a to je zadnja stvar koju želite kada pokušavate da nastavite dalje.

Umesto toga, postavljajte pozitivne i lepe stvari iz vašeg slobodnog života. Ovo će učiniti da se vi osećate jače i bolje u svojoj koži. Sa ili bez njega.

Ne šaljite zahtev njegovoj novoj devojci

Možda je do vašeg raskida došlo zato što je treća osoba umešala svoje prste. Puni ste besa zbog ove druge žene i želite da joj stavite do znanja da će ona goreti u paklu zbog onoga što vam je uradila.

Možda mislite da je slanje zahteva za prijateljstvo njoj jako dobra ideja. Pomoći će vam da formirate neko mišljenje o njoj, da preko nje pratite njega, ali to nije slučaj. Možda ćete u nekom trenutku pomisliti kako je sjajna ideja pustiti joj poruku (ili upozoriti je) o tome kako se vi osećate povodom nje. Opet, to nije pametna odluka. Ne želite da vas etiketiraju kao ludu bivšu i bez obzira u koliko velikom iskušenju bili, ne dozvolite to sebi!

Ne šaljite preteće poruke

Raskidi su teški, ali su ujedno i moćni. Mogu vas naterati da izgubite sebe i izazvati bujicu snažnih emocija.

Kada se ovo dogodi, imate osećaj kao da možete da zadavite svakoga ko vam se nađe na putu. Vežbajte samokontrolu i dobro razmislite pre nego što uradite nešto što vam padne na pamet, a tu spada i slanje preteće poruke bivšem i njegovoj novoj devojci kako ćete im oboma glave odvrnuti prvom prilikom kada ih vidite.

Zapamtite, društvene mreže mogu da učine raskid težim za preživljavanje, ali ne smete dozvoliti sebi da izgubite kontrolu u svom životu zbog raskida, koliko god to teško bilo.

Izvor: zenskimagazin.rs