Testirajte. Ova fraza zaustavlja svaku raspravu - u sekundi!

Svađe i manje rasprave su normalan deo svake zdrave veze između žene i muškarca. Međutim, ponekad je potrebno zaustaviti nastajanje rasprave koje će vam samo pokvariti dan...

.

Iako su, kao što smo već na početku rekli, svađe i raspravice deo svake veze i nekad se ne mogu izbeći jer nismo svi isti i ne možemo uvek naći kompromis, ipak se mogu izbeći. One znaju da pokvare ceo dan i lepo raspoloženje, pogotovo ako su nastale iz nekog potpuno bezazlenog razloga.

Reči "volim te" imaju itekako veliki značaj, ali ponekad mogu zvučati nepovezano (pogotovo partneru koji je ljut i kome na pamet ne pada ljubav). Zato postoji rečenica koja u samo jednoj sekundi može stišati strasti, smanjiti svađu i navesti partnera da razmisli o situaciji koju pravi.

Jedna poznatija britanska blogerka je nakon otkrivanja "moći" čudesne rečenice, odlučila da to svoje iskustvo podeli sa svim njenim pratiocima, ali i ljudima širom sveta. Ona, pored toga što piše, radi u jednoj firmi kao psiholog koji razgovara sa ljudima kako bi se stvarala harmonija na poslu. Frazu koju je tu iskoristila da bi smirila tenziju, odlučila je da upotrebi tokom nastajanja svađe u njenom domu, između nje i muža. Kako njen muž ima stresan posao, ponekad se dešava da svoje frustracije pokazuje u kući - time što povisuje glas dok priča. Ova situacija vam je verovatno dosta poznata i koju ne možete da ignorišete. Povišen glas odmas prouzrokuje svađu i raspravu kojoj nekad nema kraja. Blogerka je odlučila da to prekine, pa je svom mužu jednostavno i mirnim tonom rekla: "Kako mogu da ti pomognem?"

Njen muž je zastao, izvinio se što viče i rekao da neće više prenositi frustracije sa posla u kuću. Neverovatno zar ne? Rasprava više nije bilo, a ista situacija se dešavala i kod mnogih drugih žena i njenih prijateljica, kojima je rekla za svoju situaciju.

Sada se pitate zašto ova fraza ima takav uticaj na čoveka? Zato što kroz tu jednostavnu rečenicu pokazujete koliko se saosećate sa nekim, da znate kako mu je i kroz šta prolazi i da ste mu podrška u bilo kakvoj situaciji.

Tako da, sledeći put nemojte dodavati ulje na vatru i nastavljati raspravu, već jednostavno recite ovu ili sličnu rečenicu i videćete rezultate. Harmonija i sreća u vašem domu će biti mnogo veća, nego ikada pre.

Izvor: zenskimagazin.rs