Žuljaju vas štikle ili vam se čine da su vam male? Potreban vam je samo DEZODORANS!

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da kupite štikle koje su vam prekrasne, ali vas već nakon kratkog nošenja bole noge.

Ilustracija Foto: Africa Studio/Shutterstock
Ilustracija Foto: Africa Studio/Shutterstock
.

Bilo da vam se deo stopala trlja o cipelu ili su prednji kaiščići malo preuski, to može biti noćna mora, a često mogu da ostave i bolne žuljeve. Međutim, postoji jednostavan trik koji vas može spasiti od bolova, a potreban vam je samo roll-on dezodorans.

Ovaj je trik otkrila britanka Rejčel Klinkard koja se bavi proizvodnjom i prodajom cipela, a kaže da je sve što vam treba roll-on dezodorans i da ga nanesete na stopala, na mesta za koja mislite da bi vas mogla nažuljati. Dezodorans tada stvara barijeru između kože i cipele i tako sprečava "trljanje", prenosi tuzlanski.ba.

To će, kaže, i izgledati bolje nego kad pokrijete stopala flasterima za žuljeve, a moći ćete čak i da plešete celu noć, bez razmišljanja da li će vas kasnije boleti noge. Rejčel zato predlaže da uz sebe uvek imate jedan mali dezodorans samo u ove svrhe. Osim ovog, Rejčel je podelila još nekoliko trikova za štikle koje žuljaju.

Ako su, kaže, zatvorene i uske, natopite čarape alkoholom, ocedite ih i nagurajte unutra pa pustite da se osuše. Kako se čarape budu sušile, cipele će se proširiti.