Želite da posvetlite kosu? Uradite to uz pomoć kamilice

Ko bi rekao da je pored toga što je veoma lekovita kamilica odlična i za posvetljivanje kose?

.

Kamilica je posebno namenjena onima sa plavom i svetlijom (ili svetlo smeđom) kosom. Možete koristiti samo čaj od kamilice ili pozvati u pomoć i limun.

Tretman kamilicom

Potrebna vam je 1 šolja suvih cvetova kamilice (najbolje je da ne koristite kamilicu u kesicama) i emajlirana ili staklena posuda (metalne će reagovati sa kamilicom i efekat bi mogao biti poništen).

Prelijte 1 šolju suvih cvetova kamilice sa dve šolje vruće vode. Stavite na šporet i ostavite da kuva 30 minuta. Skinite sa šporeta, poklopite i ostavite dok se ne umlači.

Procedite kroz plastičnu cediljku u posebnu činiju. Kosu operite kao i obično, a dobijeni jaki čaj iskoritite za finalno ispiranje kose. Radite ovo iznad posudice i sakupite čaj od kamilice i ponovo isperite kosu. Ponavljajte nekoliko puta.

Najbolje bi bilo da kosu sušite na suncu, jer će onda boja biti najbolja, ali i sušenje fenom (blagi mlaz toplog vazduha) može pomoći. Za najbolji efekat ponavljajte ovo nekoliko puta mesečno, a “pojačajte” i svoj šampon kamilicom. Napravite isti čaj od kamilice (samo manje količine – 2 kašičice na ¼ šolje vode), pa sipajte u šampon.

Efektan može biti i balzam, koji pravite od kamilice i maslinovog ulja. Pola šolje suvih cvetova kamilice potopite u pola šolje maslinovog ulja. Sipajte u teglicu, poklopite i ostavite na sunčanom mestu nekoliko nedelja. Promućkajte povremeno, pa posle samo procedite. Koristite ovaj balzam za vrhove kose.

Kamilica i limun

Prvo obavite tretman kamilicom, pa posušite kosu peškirom. Razblažite 1 do 2 kašike limunovog soka (sveže iseceđenog) u 1 litri vode (možete koristiti više limuna i vode, ako vam je kosa duža).

Kosu isperite ovom smesom, pa je raščešljajte da bi se “limunada” rasporedila ravnomerno. Ponavljajte svaki put kada perete kosu ili dok ne dobijete željenu boju.

Izvor: Lifepressmagazine.com