Zbog poremećaja joj RASTE BRADA, ali ne želi da se brije: Napokon se osećam lepo i seksi (FOTO)

U trenutku kada je Dakota Kuk (30) ušla u pubertet, primetila je mnogo dlačica na svom licu.

.

Ubrzo je počela sa redovnim depilacijama svake nedelje, kao i brijanjem lica dva puta dnevno, kako bi izgledala ženstvenije. Dakota je provela godine osećajući se osuđivanom i nesrećnom zbog rasta dlaka na bradi, te ju je nekoliko godina mučila teskoba i nisko samopouzdanje.

Kako piše "Metro", uprkos tome što je otišla na nekoliko testova, nije jasno što je uzrokovalo Dakotinu dlakavost na licu, ali lekari veruju da je to povezano s nadbubrežnom žlezdom koja proizvodi povišenu količinu testosterona.

“Počelo je sa sitnim dlačicama na licu, koje su postajale sve duže i tamnije. Tada mi je na to ukazao jedan porodični prijatelj, pa me moj očuh odveo na lekarski pregled, a zatim me odveo u frizerski salon gde sam imala svoju prvu depilaciju. Bilo je to jako neprijatno iskustvo", priseća se Dakota, prenosi tuzlanski.ba.

Objasnila je i da je odrasla u razdoblju u kom su žene sa dlakama bile toliko stigmatizirane da su joj žene u salonu govorile kako devojke ne bi trebalo da puštaju dlake na licu. Tada joj je to ostalo u pamćenju, pa je tako sledećih 10 godina pokušavala da sakrije svoje lice na fotografijama. Redovno je radila tretmane depilacije voskom.

.

Prekrivala je ožiljke od brijanja šminkom, a lice joj je sve vreme bilo nadraženo i crveno.

“Sve se promenilo kada sam 2015. godine bila sa prijateljicom na zabavi koja mi je pričala o radu u cirkusu. Zaljubila sam se u ideju da postanem bradata žena u šouu, pa sam odlučila da bacim sve brijače, prestanem da radim depilaciju i da pustim dlake da rastu po licu. Puštanje brade u početku je bili poprilično neprijatno. Trebalo mi je mnogo trudna da ih ne brijem. Osećala sam često teskobu, kada bi ljudi na ulici buljili u mene, sve do momenta kada sam jednostavno odlučila da me više nije briga", objasnila je Dakota.

Dakota sada u cirkusu izvodi tačke u kojima je ona bradata dama. Njena porodica i prijatelji je u potpunosti podržavaju u svemu, kao i fanovi na društvenim mrežama.

“I dalje volim da se šminkam, nosim haljine i suknje, i negujem svoju ženstvenu stranu. Brada nikada nije uticala na to da li sam ženska osoba. Ona je samo deo mene i volim što sam to prihvatila. Napokon se osećam seksi i lepo", zaključila je za kraj.