Verovatno NIKADA ne biste OVAKO nanele RUMENILO, ali TRIKOVE koje koriste samo VRHUNSKI PROFESIONALCI morate da ISPROBATE

Tehnika nanošenja određenih proizvoda za lepotu je podjednako važna kao i kvalitet!

Foto: SvetlanaFedoseyeva/Shutterstock
Foto: SvetlanaFedoseyeva/Shutterstock
.

Naime, svako ko bar malo uživa u šminkanju, svestan je transformativne moći koja ona ima. To ne znači nužno velike količine proizvoda na licu, već o iluziji koja se postiže pravom tehnikom.

Igra dubine, svetlosti i boja, je ključna za suptilne optičke varke, a ovoga puta reč je o pozicioniranju rumenila i načinu na koji on igra ulogu u vizuelnoj promeni oblika našeg lica.

Različito nanošenje rumenila za postizanje različitih efekata

.

Koliko god mislite da je za ovo potrebna neka posebna veština, brzo ćete da shvatite da to nije tako.

Često govorimo o tome da pronađemo proizvode ili način šminkanja koji najviše odgovara nama i našem licu. Međutim, šta to zapravo podrazumeva?

Nije čudno ako u različitim situacijama, različita primena šminke postiže baš ono što smo želeli u tom trenutku. Nekad želimo da zategnutiji izgled lica, dok u drugim momentima želimo više mladalački izgled mekanih, okruglih obraza. Sve se svodi na poziciju nanošenja rumenila.

U poslednje vreme smo na društvenim mrežama videli dosta video objašnjenja koji su to sve različiti načini nanošenja rumenila, i koji oni vizuelni efekat imaju na oblik našeg lica.

Postavljanje rumenila više na našim obrazima i gotovo sve do obrve, vizuelno će da zategne i izduži naše lice. S druge strane, rumenilo nanešeno više ka centru lica, vizuelno će da ga skrati i daće efekat izgleda punijih, okruglih obraza.

Ako ipak želite da date osećaj svežeg preplanulog lica, kao da ste samo malčice bili na suncu duže nego što je trebalo, rumenilo nanešeno tačno ispod očiju i preko nosa postići će upravo to.

Pronađite tehniku koja vam najviše odgovara i uživajte u jednostavnim transformacijama, piše Blic Žena.

@hayleybuix Playing around with the new WANDERful World powder blush collection from @benefitcosmetics! Save a little $$ using my code HAYLEY15 💖 #benefitblush #makeuphacks #benefitpartner ♬ original sound - Hayley