Većina žena pravi OVU GREŠKU: Profesionalna šminkerka upozorila - Zbog toga izgledate starije

Ako ste prešli pedesetu, šminkom želite da istaknete crte lica i "sakrijete" godine, a ne da ih "dodajete".

Foto: goodluz / Shutterstock
Foto: goodluz / Shutterstock
.

Šminkanje je ritual u kom mnoge dame istinski uživaju, ali onima koje su zagazile u šestu deceniju preporučuje se da obrate pažnju na sitne greške koje mogu "dodati" godine.

Pogrešne tehnike šminkanja nisu preporučljive ni u dvedesetim, ni u šezdesetim, zato nas stručnjaci savetuju na male "bjuti" zamke u koje možemo da upadnemo. Dame koje su prešle pedesetu poslednje što žele je da šminkom "dodaju" godine.

Najveća greška u šminkanju koja čini da kože izgleda starije, uopšte nema veze sa šminkom, već sa podlogom, prenosi Espreso.co.rs.

"Kada koža nije hidrirana ona će puder upiti kao da je namenjen nezi kože. Tako će se stvoriti neujednačena boja i kože neće izgledati zdravo" kaže profesionalna šminkerka Meri Vinkenverder i preporučuje svakodnevnu hidrataciju u skladu sa potrebama vaše kože.

"Ako je koža veoma suva, stavljate proizvode namenjene noćnoj nezi i ranije tokom dana. Noćna rutina za suvu kožu može uključivati toner praćen kremom ili hidratantnom kremom. Bogato ulje će zapečatiti bjuti ritual i osigurati da se probudite spremne da nanesete šminku na blistavo lice" tvrdi ona.

Pravilo manje je više, važi i za šmikanje

"Jedna od najčešćih grešaka u šminkanju zbog koji osobe izgledaju starije je upotreba previše pudera" kaže profesionalna šminkerka Laura Ronkalji. Ona savetuje korišćenje podloge sa laganom i srednjom pokrivnom moći.

I odabir odgovarajuće nijanse karmina je jako važan.

"Nije važno kako ide uz vaš ten, već i uz boju zuba. Određene nijanse na bazi žute ili crvene, bez plave ili ljubičaste nijanse mogu učiniti da zubi izgledaju kao da su žuti", tvrdi šminkera.

I jake boje senki za oči mogu učiniti da izgledate starije, a takođe bi trebalo izbegavati sedefaste boje.