Uz ovih osam namirnica kosa će vam brže rasti

Pravilnom ishranom možete da poboljšate zdravlje i izgled svoje kose ali i ubrzate njen rast...

.

1. Losos

Ova riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje pozitivno utiču na kožu glave, a samim tim i na rast kose. Pored toga, losos sadrži dosta vitamina D i amino kiselina, koji su neophodni za optimalno zdravlje kose.

2. Avokado

Bogatstvo masnoća čini avokado idealnom namirnicom za zdravlje i sjaj kose. Pored korišćenja avokada u ishrani, ovu namirnicu možete naneti direktno na kožu glave i tako stimulisati proizvodnju kolagena.

3. Žumance

Bogatstvo omega-3 masnim kiselinama i biotinom koje se krije u žumancetu može vam podariti duge uvojke. Potrudite se da unesete manje belanaca jer oni mogu smanjiti sposobnost organizma da apsorbuje biotin.

4. Bademi

Ovi hrskavi plodovi, baš kao i žumanca, sadrže biotin, pa će vam pružiti zdravu, gustu i dugu kosu.

5. Seme suncokreta

Nutricionisti tvrde da seme suncokreta može da podstakne rast kose, učini je sjajnom, gustom i spreči preteran gubitak vlasi.

6. Slatki krompir (Batat)

Beta karoten u slatkom krompiru je veoma značajan za apsorpciju vitamina A, nutritijenta koji veoma pozitivno utiče na rast kose i zdravlje kože glave.

7. Žute paprike

Stručnjaci kažu da žute paprike sadrže čak pet puta više vitamina C od pomorandži. Ovaj nutritijent je veoma značajan za zdravlje i snagu vlasi kose, piše healthdigezt.com. Zahvaljujući antioksidantima, kosa će se manje lomiti i opadati.

8. Ostrige

Nedostatak cinka može biti glavni razlog za opadanje i lomljenje kose. Ako u ishranu obogatite ostrigama bićete sigurni da ste uneli dovoljne količine korisnog cinka.

Izvor: ženski kutak