Stručnjaci upozoravaju: Uvijač za trepavice ne smete da koristite OVAKO, može da bude OPASNO! (VIDEO)

Postoji mnogo bezbedniji način da postignete isti efekat

Foto: Tinatin / Shutterstock
Foto: Tinatin / Shutterstock
.

Devojke su često za lepotu spremne da isprobaju sve. Ponekad se na društvenim mrežama mogu pronaći super trikovi, ali treba biti oprezan. Mnogi od njih mogu da ugroze i naše zdravlje.

Jedna korisnica društvene mreže Tik Tok je na svom nalogu objavila video u kojem koristi uvijač za trepavice i tom prilikom ga greje, verovali ili ne, fenom za kosu.

Pre nego zagreje trepavice, isprska ih vodom. Zatim podesi fen na najhladniju temperaturu i suši svoje trepavice ka gore. Kada ih osuši, na njih nanosi prajmer za trepavice, a zatim ih još jednom prosuši. Posle toga nanosi maskaru i suši trepavice po treći put.

Devojka u videu napominje da na ovaj način "štedi puno vremena, truda i proizvoda koje koristi", ali stručnjaci poput oftalmologa i dermatologa ne odobravaju njenu metodu i ne savetuju da se ona isprobava kod kuće, piše Miss7.

Bez obzira na to što koristi "hladnu" opciju za sušenje trepavica, svejedno postoji opasnost od oštećenja oka i kapaka, a može da izazove i suvoću oka i infekcije.

Umesto ove metode, preporuka stručnjaka jeste korišćenje dobrog starog uvijača za trepavice sa grejačem, jer se oni ne mogu zagrejati do visokih temperatura, kao što je to slučaj sa fenom za kosu.

Ono što je najbitnije, dobićete isti efekat, ali na sigurniji način.