Stavili ste dezodorans, a osećate neprijatan miris... Verovatno pravite ove greške!

Antiperspiranti umanjuju količinu znoja, dezodoransi umanjuju neprijatan miris. Koji god od njih da koristite, morali biste da ispratite ova važna pravila kako bi oni odradili svoju svrhu.

Nanosite ga na vlažnu kožu

Antiperspiranti najbolje deluju kada ih nanesete na suvu kožu. Dakle, ako ga nanosite odmah posle tuširanja, neće biti efikasan kao što bi bio da ste malo sačekali.

Nanosite ga odmah nakon brijanja

Budite vrlo oprezni kada nanosite antiperspirant posle brijanja, naročito ako ima visok udeo alkohola, što izaziva iritaciju.

Pratite nas i na Viberu!

Nanosite ga u više slojeva

Nanošenje nekoliko slojeva je dobra ideja kada su u pitanju maskara ili suvi šampon, ali svež sloj dezodoransa se neće dobro složiti sa onim od juče. Dezodorans se nanosi isključivo na čistu i suvu kožu kako bi mogao da prione na površinu.

Nanosite ga ujutru

Uprkos uvreženom verovanju, dezodorans je zapravo najbolje nanositi uveče, pre spavanja. Dezodoransi i antiperspiranti su najefikasniji na koži onda kada je na njoj minimalno vlage. Kada se istuširate i osušite, nanesite dezodorans i lezite da spavate. On će početi da deluje posle par sati, a vi ujutro nećete morati da ga ponovo nanosite.

Ne umete da skinete fleke sa odeće

Nema gore stvari od toga da obučete bluzu i tek na izlasku iz kuće primetite da je dezodorans ostavio trag (između ostalog, i zato je dobra ideja nanositi ga uveče). Ako reagujete dovoljno brzo, dovoljno će biti da preko fleke pređete vlažnom krpom.

Izvor: žena.blic.rs