Špicasta, kosa, ravna: Pronađite pincetu koja je savršena za vaše obrve!

U poslednjih nekoliko sezona fokus na našim obrvama je više nego ikada do sada.

Čupanje obrva, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Čupanje obrva, foto: Depositphotos/AllaSerebrina

Postoje pincete raznih oblika. Rukovanje pincetom zahteva veštinu i stpljenje.

Špicasta pinceta

Izgleda pomalo opasno, a može biti ako niste vešti u rukovanju ili nemate mirnu ruku. Ako znate šta radite, ovo je idealan alat koji će vam pomoći da iščupate i najkraću i najtanju dlačicu. Ova pinceta je idealna i za čupanje uraslih dlačica. Špicasta pinceta idealna je za stavljanje i nameštanje veštačkih trepavica.

Kosa pinceta

Ona je klasik među pincetama. Sa njom možete savršeno da definišete donju konturu obrva. Ovaj tip pincete možete takođe koristiti čak i za stavljanje lažnih trepavica.

Pinceta, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Pinceta, foto: Depositphotos/AllaSerebrina

Ravna pinceta

Ravna pinceta se uglavnom ne preporučuje za oblikovanje obrva zato što odjednom može da obuhvati previše dlačica i nejednako počupa obrve. Ipak, ono što je negde mana, drugde je prednost. Dakle, na mestima gde treba počupati što više dlačica odjednom (na primer na području između obrva) ravna pinceta je idealna. Idealna je za druge dlačice na licu ili gornji rub obrva.

Pinceta sa vrhom koji je pod uglom

Za razliku od drugih pinceta čija su dva kraka ravna, na ovoj pinceti postoji određeni ugao pod kojim se spajaju. Takav razmak između krakova pincete omogućava nam da bolje vidimo koje smo dlake uhvatili što je posebno korisno ako čupate dlake s teško dostupnog područja kao što su one uz bikini liniju ili dlačice koje je teško videti, kratke ili svetle.

Savet plus!

Pre čupanja obrva stavite pincetu u zamrzivač. Hladan materijal umiruje i manje iritira kožu. Osim toga, stručnjaci savetuju da se obrve čupaju uveče posle tuširanja. Tada su pore otvorene, a koža ima ćitavu noć da se oporavi.

Izvor: elle.rs