Šminkerka objasnila: Parfem će vam trajati duže ako uradite jednu stvar!

Vaš tip kože utiče na to koliko dugo traje vaš parfem, a postoji jedna velika greška koju često pravimo - ako nemamo redovnu hidrataciju kože, miris će nestati nakon jednog sata.

Foto: Africa Studio / Shutterstock
Foto: Africa Studio / Shutterstock
.

Možda pravite jednu uobičajenu grešku zbog koje se vaš parfem brzo troši. Parfem je dinamičan i na svakom pojedincu miriše drugačije. Note mirisa mogu da se menjaju u zavisnosti od PH vrednosti vaše kože, gradivnih komponenata parfema, telesne temperature itd. Svaki od ovih faktora može da utiče na interakciju vaše kože sa svakim mirisom.

Zato, primera radi, možete da obožavate miris parfema vašeg prijatelja, ali isto tako da kada ga vi stavite - da vam se ne svidi.

Vaš tip kože utiče na to koliko dugo traje vaš parfem, a postoji jedna velika greška koju često pravimo - ako nemamo redovnu hidrataciju kože, miris će nestati nakon jednog sata, piše 24sata.hr.

Zašto parfem duže traje na koži koja je negovana?

"Koža koja je negovana i hidratizovana, na njoj parfem duže traje", kaže slavna šminkerka Rouzi Džonston.

To je zato što zdrava, hidrirana, lipidna barijera nudi prirodnija ulja za koja se miris može "prilepiti", dok će se tečnost jednostavno raspršiti po ispucanom telu.

Nakon tuširanja, Džonston, takođe, preporučuje nanošenje parfema, ali nakon hidratacije kože.

"Nakon tuširanja, samo malo prosušite telo i nanesite hidrantnu kremu kako biste 'zarobili' svu tu vodu. Nakon toga, stavite svoj omiljeni parfem".