Šest tkanina u kojima se nećete znojiti

Šta obući po vrućini, a da se osećamo najprijatnije? Donosimo vam šest vrsta materijala koji treba da imaju prioritet kada birate garderobu za tople dane...

1. Lan

Izuzetno ugodna tkanina koja bi slobodno mogla da se prozove “ventilatorom” među materijalima. Propušta vazdug do vašeg tela i tako sprečava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tokom vrućina.

2. Pamuk

Nepobediv odabir za vrele letnje mesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplotu i upija vlagu s tela i aktivira njeno isparavanje.

3. Keper

Najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mešavine i smatra se odličnom letnjom zamenom za traper. Ako i tokom vrućina ne želite da odustanete od nošenja dugih pantalona, odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osećati ugodnije.

4. Viskoza

Jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po hemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza ugodna za nošenje tokom vrućina i hladi telo.

5. Svila

Prirodna tkanina koja “diše” i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tokom zime greje, a leti hladi. Iako ne podstiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalepi za oznojenu kožu.

6. Šifon

Izrađuje se od raznih mešavina, a kada je napravljen od pamuka i svile postaje idealan materijal za letnju odeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što izuzetno leprša.

Izvor: Zadovoljna.hr