Sedam najvećih grešaka pri čupanju obrva!

Ukoliko vam se čini da nakon svakog čupanja obrva one i dalje nisu onakve kakve ste želeli da budu, verovatno pravite neku od ovih grešaka...

.

1. Nepravilan luk
Mnoge dame preteruju sa pozicijom vrha luka obrva, odnosno on počinje preblizu korenu nosa što daje veoma loš efekat. Ovaj trik ćevam pomoći da lakše pronađete pravo mesto za vrh luka: uzmite belu olovku za oči pa "povucite zamišljenu liniju" od vrha nosa do zenice oka – mesto gde olovka dodiruje obrve je najviša tačka vaših lukova.

2. Prekratke obrve
Istu olovku pomerite od vrha nosa do ruba očiju – gde se završava kraj olovke tu bi trebalo da bude kraj i luka. Mnoge žene zaboravljaju da naprave ovaj jednostavan test, što dovodi do prekratkih obrva koje vizualno povećavaju obim vašeg lica i čine ga bucmastijim.

3. Čupate od kraja prema unutrašnjosti
Brojne žene započinju proces čupanja obrva na kraju luka, pa čupaju prema početku uz koren nosa. Kozmetičari savetuju da krenete od sredine, gde obično ima najviše dlačica.
Od sredine krećite prema kraju luka, a na kraju se posvetite samom početku obrve. Ova taktika će osigurati da napravite manje grešaka, odnosno da počupate obrve na prirodniji način.

4. Koristite ogledalo koje uvećava 
Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih videti ni vaše drugarice. Korišćenje ogledala koje uvećava možda će da vam olakša potragu za onim sitnim dlačicama, ali će povećati i celo područje obrva, pa vas i zbuniti koliko zapravo dlačica treba da iščupate.
Obrve čupajte na prirodnom izvoru svetlosti – npr. prozoru ili balkonu uz pomoć običnog ogledala.

5. Čupate više od jedne dlake odjednom
Čupanje obrva nije aktivnost koju biste trebali da radite u žurbi. Ako vreme želite da nadoknadite povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, verovatno ćete iščupati neku dlaku koju niste želeli i tako napraviti 'rupicu' u savršenom luku.

6. Čupate obrve jednom nedeljno
Ako zaboravljate na čupanje obrva, i činite to svakih nekoliko dana ili jednom nedeljno, velike su šanse da se suočavate s 'prašumom' izraslih dlaka, i da teško održavate savršeni luk koji vam je preporučila kozmetičarka. Izrasle dlačice iznad kapka trebali biste da čupate svakoga dana, ako želite da imate bespekoran pogled.

7. Ne koristite nikakve proizvode za obrve
Lepota obrva zavisi od kompletne nege ovog dela tela. Ako 'iscrtavate' obrve olovkom samo kada preterate s čupanjem da biste sakrili 'rupu', pravite grešku prilikom ulepšavanja. Olovkom za obrve gradi se njena struktura, puder se nanosi zbog boje, a gel kako bi stabilizovali dlačice i osigurali savršen luk.
Pripazite i da boja proizvoda odgovara boji vaše kose – samo crnke podnose crnu olovku na obrvama. Ako ste brineta s različitim bojama pramenova, koristite njenu najsvetliju nijansu za uređivanje lukova.

Izvor: Zadovoljna.hr